Kennisplatform voor noord holland

Looptijd leningen steeds korter bij Pricewise

Geplaatst op 27 februari 2021
Looptijd leningen steeds korter bij Pricewise

De gemiddelde looptijd voor een lening wordt steeds korter. In 2019 had 36% van alle aanvragen voor een lening bij online consumentenadviseur Pricewise een looptijd van 120 maanden. In 2020 was dit nog maar 27%. Dat is een daling van 25%, terwijl het aantal afgesloten leningen bij Pricewise dat jaar 17% hoger was dan in 2019.

Vooral aanvragen voor verbouwingen waren populair in 2020. Bij twee derde van alle aanvragen gaat het om een leenbedrag tussen de € 5.000 en € 10.000. Dit blijkt uit analyse van online consumentenadviseur Pricewise.

Geen onnodig lange looptijd

Sunny Schenkers, leenspecialist bij Pricewise, vindt de steeds kortere looptijden voor leningen een positieve ontwikkeling. “Hoe korter de looptijd, hoe minder je in totaal betaalt voor je lening. De oorzaak van kortere looptijden is dat kredietverstrekkers tegenwoordig per leendoel bekijken welke looptijd het beste aansluit. Zo gaan zij tegen dat klanten een onnodig lange looptijd hebben. Deze kortere looptijden zie je niet bij alle leendoelen. Het leenbedrag ligt voor een verbouwing gemiddeld hoger. Daarom kiezen mensen ervoor dit uit te smeren over een langere looptijd vanwege lagere maandlasten.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: