Kennisplatform voor noord holland

Louvelle: een nieuwe generatie kunstenaars op de Zuidas

Geplaatst op 3 februari 2022
Louvelle: een nieuwe generatie kunstenaars op de Zuidas

Wat begon als online kunstgalerie waar aanstormende kunstenaars hun werk kunnen laten zien en verkopen, heeft kunstgalerie Louvelle nu ook een offline locatie op de Amsterdamse Zuidas. In het voormalige rechtbankgebouw aan de Parnassusweg heeft oprichter Anna Brom, samen met twee kunstenaars en accountmanager Robin een oude rechtszaal omgetoverd tot atelier, expositieruimte en kantoor in één. 

Online kunstgalerie

Anna startte online kunstgalerie Louvelle een jaar geleden. Met dit online platform wil ze talent een springplank bieden, zowel op creatief als op zakelijk gebied. Louvelle legt vooralsnog de nadruk op schilderkunst, maar in de nabije toekomst zullen daar ook andere vormen van beeldende kunst en fotografie bij komen. 

Op initiatief van de Hartwig Art Foundation krijgt het rechtbankgebouw de komende jaren een nieuwe bestemming. Naast een museum komt er een centrum waar kunstenaars kunnen werken en nieuwe kunst tentoonstellen. Zo’n dertig enthousiastelingen zijn nu al in het gebouw getrokken om er een kunstzinnige broedplaats van te maken. ”Louvelle is zeer verheugd onderdeel te zijn van dit bijzondere en inspirerende project’’, aldus Anna.

Dichtbij de kunstenaar

Louvelle vestigt zich samen met twee aan de galerie verbonden kunstenaars in het gebouw. Kunstenaars Antonius Aloysius en Tedsky krijgen in dezelfde ruimte als het kantoor plek voor hun atelier. ,,Dit is tekenend voor de aanpak van Louvelle’’, zegt Anna. ,,We willen dichtbij de kunstenaar staan met veel aandacht voor de kunst. Zo krijgt elke kunstenaar een eigen landingspagina op de site met een diepte-interview over wat hen drijft. Ook zullen ontwikkelingen en nieuwe projecten van de kunstenaars hier te volgen zijn. Louvelle geeft graag advies over een passende toevoeging aan het interieur van uw kantoor of huis, en richt zich op zowel zakelijke klanten als particulieren.’’    

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: