Kennisplatform voor noord holland

Maak kennis met het Stadsbedrijf van gemeente Dijk en Waard

Geplaatst op 22 juni 2022
Maak kennis met het Stadsbedrijf van gemeente Dijk en Waard

Altijd al willen weten hoe het Stadsbedrijf van gemeente Dijk en Waard werkt? Kom dan zaterdag 2 juli naar de open dag aan Beukenlaan 25 in Heerhugowaard. Het Stadsbedrijf opent van 10.00 tot 15.00 uur haar deuren voor alle inwoners van Dijk en Waard om te laten zien hoe er gewerkt wordt op de afvalscheidingsstations en wat de buitendienst doet om Dijk en Waard mooi en schoon te houden. Voor jong en oud zijn er leuke activiteiten.

Medewerkers vertellen u graag over alle facetten van het Stadsbedrijf. Van afvalinzameling, reiniging, groenvoorziening, onderhoud aan speelplaatsen en begraafplaatsen en het maaibeleid tot openbare verlichting, infrastructuur, gladheidsbestrijding en rioolontstopping. Weet u bijvoorbeeld wat er wel en niet in het riool mag? Hoe het riool geïnspecteerd wordt? Hoe afvalbakken en ondergrondse containers geleegd worden? Of hoe er van afval nieuwe grondstoffen worden gemaakt? En weet u dat gemeente Dijk en Waard ecologisch beheer toepast op bermen en taluds om de variatie in flora en fauna te behouden en te versterken en de biodiversiteit te vergroten? En welke rol de gemeente speelt bij evenementen, zoals (jaar)markten? Dit en meer komt u tijdens de open dag te weten. Ook heeft het Stadsbedrijf een uitgebreid wagenpark en handgereedschap welke u kunt bekijken. In eigen garage worden de voertuigen en machines dagelijks onderhouden. Er zijn gedurende de dag verschillende demonstraties.

Kom op de fiets

”In verband met beperkte parkeergelegenheid vragen wij u met de fiets of te voet te komen. Komt u toch met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Beukenlaan 25. Het afvalscheidingsstation is op 2 juli overigens gewoon open van 8.00 tot 16.00 uur.”

Foto: Gemeente Dijk en Waard

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: