Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Groot-Amsterdam 1-2023

Geplaatst op 14 maart 2023

Het is bijna voorjaar als deze eerste editie van 2023 bij u op de mat ligt. In deze editie gaan we langs bij familiebedrijf Profile Willems, nemen we een kijkje bij de speciaal opgeleide brandweerlieden van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam en bespreken we de toekomstbestendigheid van Port of Amsterdam met Linda van Waveren.

Ditmaal op de cover: Profile Willems, het Amsterdamse familiebedrijf waaronder ook Industrial Tyres valt, is al ruim 70 jaar een grote naam in de bandenindustrie. Deze keer gaan we in gesprek over Profile Car & Tyre Service, maar vooral ook over zusterbedrijf Industrial Tyres en dat doen we met vierde generatie Jim Willems en tweede generatie Joop Willems.

Havengebied

De brandweerlieden van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam zijn gespecialiseerd in industriële brandbestrijding en scheepsbrandbestrijding. Raymond Pikee vertelt: “Voor 2019 waren er regelmatig hele grote branden in het Westelijk Havengebied waar de Stadse brandweer zomaar een dag of twee aan het blussen was.” In 2020 werd de GBA volledig operationeel en sindsdien is het aantal grote branden kleiner geworden. Het ledenaantal blijft niet voor niets stijgen…

Linda van Waveren van Port of Amsterdam zet in op toekomstbestendigheid. Zo draait het in de Amsterdamse haven niet alleen om geld verdienen. Energietransitie, circulair ondernemen en de bereik- en leefbaarheid komen in de haven bij elkaar. Dat maakt maatschappelijke meerwaarde belangrijker en zo biedt het de volgende generaties kansen.

Bajeskwartier

Maatschappelijk gedreven ontwikkelen met gebiedsontwikkelaar AM: meer doen dan alleen maar stenen toevoegen. Eén van de voorbeelden is het Bajeskwartier in Amsterdam-Oost, een nieuwe woonwijk met 1.350 woningen op de plek van de voormalige Bijlmerbajes. Waarbij de VvE’s van de woongebouwen een groot stuk openbaar gebied in eigendom krijgen en betrokken blijven bij het groenbeheer rondom de woningen.

Matchmaker

In Amsterdam-Noord bleek de samenwerking tussen moeder Ingrid van der Oord en dochter Britt Lischer Kreeft zo goed te werken, dat zij in 2011 besloten samen Bring at Work te starten. Inmiddels werken er bij het familiebedrijf dertien mensen en werken zij gemiddeld met zo’n 280 flexkrachten.

Ook in Amsterdam-Noord een accountantskantoor dat bewust koos om zich niet op de Zuidas te vestigen. Vestigingsmanager en belastingadviseur Réni Uijl van Moore MTH: “Daar overheerst een bedrijfscultuur die niet de onze is, hier zitten we dicht bij verschillende innovatieve en creatieve ondernemers. Dat past ons beter.” Dit jaar fuseert het bedrijf met KroeseWevers adviseurs en accountants. Samen worden zij Moore MKW en vormen zo het tiende grootste kantoor van Nederland.

Lees deze en nog veel meer interessante artikelen en columns in deze uitgebreide voorjaarseditie.

Delen via

Zoeken naar: