Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Groot Amsterdam 2-2023

Geplaatst op 1 juni 2023

Het is begin juni als deze editie van Kijk op Groot Amsterdam bij u op de mat valt. We hebben de eerste stralende dagen inmiddels achter de rug. Een weerbeeld dat ook zeker aanwezig was toen we op bezoek gingen bij Ruth Jansen van Zuidas Today.

Ruth, een bekend gezicht op de Zuidas, vertelt in deze gloednieuwe editie over verbinding zoeken tussen mensen die hier wonen en werken én de omgeving eromheen. Eerst vanuit de tv-studio in Circl, en recent vanuit een prachtige ruimte in het WTC-gebouw, verzorgt deze sprankelende verbindingsmakelaar een tweewekelijks praatprogramma. Bovendien is ze een gedreven organisator van diverse evenementen.

Ook vindt u in dit nummer het verhaal van Hans Festen, die samen met zijn compagnons de oude oliefabriek op Cruquius-eiland omtoverde tot het prachtige en sfeervolle La Contessa. Een bijzonder Italiaans restaurant op een hele bijzondere plek. La Contessa is overigens ook erg geschikt voor het organiseren van een bedrijfsfeest of verjaardag. Daarnaast is Hans de gastheer tijdens het lanceringsevenement van deze editie, dat in samenwerking met La Contessa en De Regelmeisjes is georganiseerd.

Rotterdamse instelling

Volgens Kirsten van de Schaik, oprichtster van De Regelmeisjes, kan Amsterdam best een beetje van de Rotterdamse instelling gebruiken dat het bedrijf met zich meebrengt. “Ondanks dat De Regelmeisjes misschien heel lieflijk klinkt, hebben we een kneiterharde ‘niet lullen, maar poetsen’-mentaliteit”, aldus Kirsten. De Regelmeisjes zijn vastberaden om de hoofdstad te veroveren met hun regelwerk.  

Het is al tijden een van de meest besproken onderwerpen: de energietransitie. Croonwolter&dros, dat al meer dan 145 jaar voorop loopt bij nieuwe ontwikkelingen, is een belangrijke aanjager van verduurzaming in de industrie. “We hebben de kennis, ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken”, vertelt de regiodirecteur in Amsterdam, Godert van Dedem.

Inspirerende verhalen

U begrijpt het al, dit nieuwe nummer biedt volop ruimte aan innovatieve bedrijven en inspirerende verhalen. Indien we u niet gezien hebben tijdens de lancering bij La Contessa, willen we u alsnog een mooie zomer en veel leesplezier toewensen met deze editie van Kijk op Groot Amsterdam!

Delen via

Zoeken naar: