Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Groot-Amsterdam 3-2022

Geplaatst op 16 september 2022

De circulaire wereld komt steeds dichterbij, dat blijkt ook weer uit de verhalen in dit magazine. Zo is eten bij Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO op de Zuidas in Amsterdam, een culinaire reis die je niet snel zult vergeten. Een bitterbal gevuld met oesterzwammen? Bij Circl staat eten met groenten in de hoofdrol en dat blijkt onwaarschijnlijk lekker.

Duurzame bijdrage

Eigenlijk iedereen in Nederland, maar ook ver daarbuiten, maakt bewust of onbewust gebruik van de producten van Tata Steel. Staal vind je namelijk overal in terug. Het nadeel: de CO2 uitstoot door gebruik van kolen is veel te hoog. Door een recente strategiewijziging, namelijk staalproductie met waterstof, wil het bedrijf CO2 neutraal zijn in 2045.

Ook Feyter Forklift Services doet een duurzame bijdrage: volledig elektrische reachstackers. Dit vergt wel een andere manier van werken. Aftanken van een voertuig kost hooguit een kwartietje en je kunt weer door. Echter is er door het toepassen van Opportunity charging een heleboel mogelijk.

Argent Energy levert ook een bijdrage aan de energietransitie en de doelstelling van 2040: Net Zero Carbon. Door biodiesel te maken van afvalstoffen draagt het bedrijf een behoorlijk steentje bij. Reguliere pompdiesel bevat namelijk al 7% biodiesel en dat wordt snel meer.

Technici vind je overal

Momenteel hét gesprek van de dag: de gigantische krapte op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven ervaren hoe lastig het is om personeel te vinden. Werk is er zat. Dit vraagt om creativiteit en een bredere blik op de arbeidsmarkt. Een mooi voorbeeld hiervan is landelijk programma Be an Engineer: zij-instromers zonder technische opleiding maar die wél affiniteit hebben met techniek volgen dit programma. Bij Unica werken op dit moment twaalf zij-instromers op verschillende locaties.

Ga er lekker voor zitten en lees alle interessante artikelen en columns in deze uitgebreide najaarseditie!

Delen via

Zoeken naar: