Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Groot Amsterdam 4-2021

Geplaatst op 24 november 2021

Nee, we gaan het niet hebben over dwang of drang richting coronavaccinatie… Maar wat vindt u van het met zachte dwang begeleiden van bedrijven richting de energietransitie? Als het aan Peter Boer, Business Development Manager bij SPIE Nederland Tech FM West, ligt mag dat zachte trouwens wel weg: ‘We moeten nú actie ondernemen.’ Hoe dat moet gebeuren legt Boer uit in het coverartikel van deze wintereditie.

SPIE is een pionier wat de energietransitie betreft. Ook Oldenburger|Fritom, het wereldwijd actieve familiebedrijf dat wegtransport, luchtvracht, zeevracht en intermodaal transport verzorgt, mag pionier genoemd worden. Onderscheidend is Oldenburger|Fritom namelijk door continu te anticiperen op wat voor klantrelaties belangrijk is en wordt: onder andere op het gebied van duurzame logistiek.

KB Group is zo’n bedrijf waarvan je niet verwacht dat het een duurzame voortrekkersrol vervult. Maar circulaire staalproductie begint juist bij KB, kregen we uitgelegd: ‘We staan aan het einde van de recyclingcyclus. Wij zijn de laatste stap voor verdere verwerking, bijvoorbeeld hoogwaardige staalproductie’. 

Amsterdam-Noord
We zetten in deze editie ook stadsdeel Amsterdam-Noord in het zonnetje. Zo spraken we bijvoorbeeld met Bureau Buhrs, dat garant staat voor innovatieve communicatie en marketing. En we legden stadsdeelvoorzitter Erna Berends een aantal prangende vragen voor over de grootscheepse vernieuwing van het stadsdeel. Ook deelde zij met ons haar droom voor de toekomst van Amsterdam-Noord.

Positiviteit
Zolang mensen hun dromen kunnen blijven realiseren is er geen dwang nodig om hen richting toekomstbestendigheid te bewegen, zacht of anderszins.
De goede start van Özel Opleidingen in Noord-Holland laat zien wat er kan gebeuren als je als team je schouders eronder zet en keihard werkt. De Regelmeisjes maken dezelfde beweging: naast hun vestiging in Rotterdam beproeven ook zij hun kansen noordelijker. Jonge, getalenteerde mensen die een niche in de markt vinden en zich onderscheiden met een grote dosis positiviteit.

Dat hebben we misschien nog wel het hardst nodig deze winter: positiviteit. Een instelling die wij dagelijks hanteren en waarmee we ondernemers aantrekken die net zo in het leven staan. Daarvan getuigt ook deze editie van Kijk op Groot Amsterdam. Laat u inspireren!

Delen via

Zoeken naar: