Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord Holland Noord 4-2023

Geplaatst op 18 december 2023

Het jaar 2023 is voorbijgevlogen. Een jaar waarin we veel prachtige bedrijven in de provincie bezochten. Er passeerden positieve verhalen en mooie plannen, maar ook kritische geluiden. Thema’s als duurzaamheid of het stikstofbeleid zorgen bij velen voor kopzorgen. De toekomstige koers die we gaan varen is er, gezien de laatste verkiezingsuitslag, bovendien niet duidelijker op geworden. Toch overheerst het positieve geluid. Ondernemers zijn gewend om vooruit te kijken en zelf keuzes te maken.

Duurzaam bouwen

We gingen onder meer op bezoek bij een mooi project van BAM Infra Nederland in Amsterdam. Gemeente Amsterdam daagt aannemers uit om het langdurig onderhoud van asfalt en elementenverharding op een duurzame manier uit te voeren. Binnen deze samenwerkingsovereenkomst is BAM Infra Nederland een van de verantwoordelijke aannemers. Graag bouwt BAM samen met gemeente Amsterdam duurzaam mee aan ‘een mooier Amsterdam’.

Mobiliteitsscan

“Jouw mobiliteit is onze zorg”, vertelt Sebastiaan van der Vorst van Autogroep Ursem Barten. Wil je graag zakelijk rijden met een elektrisch wagenpark, maar kun je door netcongestie de auto’s niet opladen? “Dan bieden wij dé oplossing. Wij leveren niet alleen hybride en elektrische bolides. Dankzij onze zusterondernemingen EcarACCU en EcarHOME kunnen wij tevens zonnepanelen, laadpalen en accu’s aanbieden. Daardoor zorgen wij ervoor dat je jouw complete wagenpark volledig autonoom kunt opladen.” Autogroep Ursem Barten biedt klanten een gratis mobiliteitsscan aan om te laten zien hoe deze innovatieve oplossingen ook voor u zouden kunnen werken.

Passie

Terwijl het bij Ajax dit seizoen nog niet helemaal wil vlotten, loopt het hoog in de Johan Cruijff ArenA wél op rolletjes. Dankzij het aandrijf- en besturingssysteem van Bosma & Bronkhorst kan het 120 meter lange en 520 ton zware dak tot op de millimeter worden gepositioneerd. “De ArenA wilde om het dak te openen en sluiten, naast een volledig betrouwbaar en veilig systeem, meer functionaliteit”, zegt directeur Luc Bronkhorst. “Aan die wens hebben we perfect voldaan.”

Kroon op het werk

Egmond Plastic maakt onderdelen van hoogwaardig kunststof voor onder andere de luchtvaart, defensie en medische industrie. Het Alkmaarse bedrijf is trots op zijn regionale karakter, expertise en goede werksfeer. HR-manager Marijke Buck vertelt in dit nummer over haar strategie en de gewonnen NH Business Award; een echte kroon op het werk voor het bedrijf.

Kortom: voor u ligt wederom een nummer vol boeiende en inspirerende verhalen uit onze regio. Laat u verrassen door de inzichten uit de zakelijke schatkamer die Noord-Holland heet. Tot slot wensen wij u namens alle medewerkers van Kijk op Noord-Holland Noord hele fijne feestdagen en een, ook zakelijk gezien, gelukkig 2024!

Delen via

Zoeken naar: