Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Zuid 2-2022

Geplaatst op 4 juli 2022

“Wij focussen ons op het herwinnen van grondstoffen uit het gemengde afval door toepassing van innovatieve sorteertechnieken”, vertelde Amir Mahdavi van PARO Amsterdam ons. De organisatie is volop aan het innoveren op het gebied van recycling en hergebruik en is een goede circulaire partner in de haven. Een mooie plek op de cover van deze zomereditie is dan ook meer dan verdiend.

Impact maken
Een bedrijf in cadeaukaarten voor de zakelijke markt met een maatschappelijke missie: YourGift Cards is een bijzondere organisatie. Toon van Dooijeweerd vertelt ons dan ook dat het de bedoeling is voorop te blijven lopen in de markt. Immers: hoe meer verkochte cadeaukaarten, hoe groter de opbrengst voor goede doelen.

Riante fondsen
De twee riant gevulde fondsen waarover ROM InWest beschikt moeten natuurlijk benut worden. Daarom vertelt CEO Janet Nieboer hoe deze Regionale Ontwikkelingsmaatschappij ondernemers kan helpen. “We ondersteunen ondernemers met inzet van menskracht, ons netwerk én vanuit onze fondsen.” Uit het praktijkvoorbeeld van Avishai Trabelsi, CEO van Quicargo, blijkt dat dit daadwerkelijk goed werkt.

Goud waard
“Je werk, dat wat je maakt, het doet ertoe. Bovendien verdien je een prima salaris: goede lassers en metaalbewerkers zijn goud waard.” Aan het woord is Henk Meijer van Venus & De Waard. Hij breekt graag een lans voor ‘zijn’ sector. Want wie eenmaal weet wat werken in de metaal inhoudt gaat er nooit meer weg.

Ontdekkingsreis
BAM Infra Nederland heeft het eigen Job Rotation Programma nieuw leven ingeblazen. Reden om eens te vragen wat dit programma inhoudt én wat het een voormalige deelnemer heeft opgeleverd. Bedrijfsleider én begeleider Gerard Murck omschrijft het als een ‘ontdekkingsreis langs al onze mogelijkheden’. Anton de Munck is inmiddels calculator, maar heeft inderdaad volop gebruikgemaakt van alle mogelijkheden die BAM biedt.

Versnelling
De bedrijven, gemeenten en (zorg)instellingen op de ledenlijst van BTG – Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers – hebben belang bij een smart society: een perfect werkende digitale infrastructuur. Daar heeft BTG modellen voor ontwikkeld. CEO en bruggenbouwer Petra Claessen vertelt dat er nu wel echt een versnelling nodig is in de digitale transitie.

We leven in een spannende, boeiende tijd. Wie weet hoe we na de zomer kijken naar energieprijzen, tekorten van grondstoffen, materialen en werknemers? Hoe zal de situatie in Oekraïne zich ontwikkelen? In het licht van al die ontwikkelingen is het bijzonder en inspirerend om te lezen dat ondernemers volop plannen zitten, impact willen maken, trends willen versnellen. Ik wens u een fijne, ontspannen zomer toe.

Delen via

Zoeken naar: