Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Zuid 4-2023

Geplaatst op 12 december 2023

Nog enkele weken en het nieuwe jaar schiet weer uit de startblokken, maar eerst dienen de laatste ondernemende puntjes nog op de i te worden gezet. Gelukkig lonken de feestdagen. En wat is tijdens deze feestelijke periode passender dan een gloednieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Zuid?

Op de cover vindt u ditmaal BAM Infra Nederland. Het bedrijf bouwt al meer dan 150 jaar mee aan de infrastructuur van Nederland. “We bouwen aan de weg van nu en voor de generatie na ons”, vertelt projectleider Koen Bijker. “Bovendien zet ons bedrijf zich voor de volle 100 procent in voor een bereikbaar, veilig en aantrekkelijk Nederland. Ook in Amsterdam helpen wij graag mee aan schone en slimme oplossingen voor een duurzame stad.”

FASSInerende autolaadkranen
“Zowel bij de marine, defensie, landelijke politie als de regionale brandweer maakt men gebruik van onze kranen”, vertelt directeur-eigenaar Jan de Jong van De Jong IJmuiden. “Als zulke grote overheidsinstanties al jaren tevreden klant bij ons zijn, mogen wij daar trots op zijn.” Het bedrijf viert in 2023 niet alleen het 40-jarig bestaan, maar óók dat het al 40 jaar importeur is van de autolaadkranen van Fassi. Volgens De Jong zijn de autolaadkranen die Fassi produceert ‘FASSInerend’ goed en is het bedrijf wereldleider in het ontwikkelen en leveren ervan.

Techport Green Incubator-programma
Al bijna 10 jaar zet netwerkorganisatie Techport zich in voor meer goed opgeleide technici en meer innovatiekracht van industriële bedrijven in Noord-Holland, met een focus op de IJmond. Onlangs ontving een van de projecten van Techport, het ‘Green Incubator programma’, een bijdrage uit het Just Transition Fund. “Met Green Incubator ontwikkelen we een ‘one-stop-shop’ voor kennisopbouw en innovatieve ideeën ten behoeve van de energietransitie in de regio”, aldus Gerik ten Berge.

Bosma & Bronkhorst
Terwijl het bij Ajax dit seizoen nog niet helemaal lukt, loopt het hoog in de Johan Cruijff Arena wél op rolletjes. Dankzij het aandrijf- en besturingssysteem van Bosma & Bronkhorst kan het 120 meter lange en 520 ton zware dak namelijk tot op de millimeter gepositioneerd worden. Dat de Johan Cruijff Arena juist Bosma & Bronkhorst koos om het aandrijfsysteem te vervangen, is geen verrassing. Het bedrijf ontwerpt, realiseert, installeert, onderhoudt en renoveert al 65 jaar als expert in de elektrotechniek.

Gevarieerde verhalen
Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de gevarieerde verhalen in dit nummer. Duurzaamheid, innovatie, techniek; de meest actuele thema’s passeren weer de revue. Wellicht bieden de verhalen van uw collega-ondernemers nieuwe inzichten om met frisse ideeën het nieuwe jaar in te gaan. Op de burelen van Kijk op Noord-Holland Zuid zijn we in elk geval zeer geïnspireerd geraakt. Ter afsluiting wensen we u alvast een fijne feestmaand en een succesvol 2024!

Delen via

Zoeken naar: