Kennisplatform voor noord holland

Kijk op Noord-Holland Zuid editie 7

Geplaatst op 17 december 2021

Zijn er grote veranderingen op komst? Ze zijn in elk geval hard nodig. Peter Boer, Business Development Manager bij SPIE Nederland Tech FM West, vertelt in het coverartikel dat het essentieel is om iedereen mee te nemen in de energietransitie en om te investeren in mobiliteit en opslagcapaciteit. “We moeten nú actie ondernemen”, aldus Boer.

Henk Meijer is directeur van Venus & De Waard uit IJmuiden, hij signaleert dat de Nederlandse maakindustrie op een kantelpunt staat: grote veranderingen zijn hard nodig voor een levensvatbare toekomst van de sector. Niet alleen door in te zetten op meer innovatie of duurzaamheid, maar vooral door te focussen op een nieuw soort leiderschap bij bedrijven. In een uitgebreid artikel doet Meijer zijn theorie uit de doeken.

Hoog over
Met BAM Infra bekijken we de toekomst van nog grotere hoogte: deze allround dienstverlener voor bouw en infra is koploper in nieuwe technieken en heeft dan ook vier speciaal opgeleide piloten die regelmatig met een drone over bouwprojecten, wegen of kunstwerken vliegen. Waar dat precies goed voor is, wordt ons in deze wintereditie piekfijn uitgelegd.

Inclusiviteit
Een bijzonder verhaal mochten we optekenen over John Blankenstein Foundation. Oud-scheidsrechter John Blankenstein was zelf openlijk homoseksueel. Twee jaar na zijn overlijden, in 2006, richtte zijn zus Karin de foundation op om zo het gedachtegoed van John voort te kunnen zetten. Helaas is het in 2021 in de voetbal- en sportwereld nog steeds zo dat je op veel plekken niet jezelf kunt zijn. De Foundation werkt met verenigingen aan volledige acceptatie van LHBTI’ers in de sport.

Eveneens in deze meer dan lezenswaardige wintereditie, interviews met: SGI Compliance, Skymark, Unica Building Project, Remondis, PalmVein Europe, Industrial Tyres, KB Group, YourGift Cards, Bureau Burhs en een aantal inspirerende columns van onze specialisten. Genoeg om de kerstvakantie mee door te komen. Volgend jaar ook eens gebruikmaken van dit mooie podium? We horen het graag.

Veel leesplezier!

Delen via

Zoeken naar: