Kennisplatform voor noord holland

Media-advisory: patronen zien, is oplossingen zien

Geplaatst op 25 april 2022
Media-advisory: patronen zien, is oplossingen zien

Hoe kunnen we gesloten gemeenschappen over de hele wereld openbreken en kinderen beschermen tegen diverse vormen van dwang? Luister naar het oprechte en persoonlijke verhaal van Dina-Perla Portnaar over kindermishandeling, schadelijke traditionele praktijken, heling en empowerment. Ze stelt: “to see the patterns is to see the solutions”, oftewel “de patronen zien, is de oplossingen zien”. Dina-Perla deelt een aantal dringende call-to-actions met ons – voor ons allemaal, voor de gesloten gemeenschappen en voor overheidsorganen. Aan de achterkant wordt er ook gewerkt aan advies en invloed op beleid.

Er is een enorme urgentie om problemen binnen gesloten gemeenschappen over de hele wereld op te lossen. Problemen die niet alleen persoonlijk lijden betreffen, maar een groot risico kunnen vormen voor het collectief als we niet goed handelen. Sterker nog, Dina-Perla gelooft dat als we erin zouden slagen om de problemen binnen de gesloten gemeenschappen op te lossen, dat de grotere problemen binnen het collectief ook gemakkelijker op te lossen zouden zijn. We moeten dieper graven en samenwerken om te kunnen veranderen.

De talk

De TED talk is de eerste talk ooit waarin concrete oplossingen worden gepresenteerd aan het publiek, voor ons allemaal, voor mensen binnen de gesloten gemeenschappen en voor overheidsinstanties. De talk gaat niet alleen over een persoonlijk verhaal.

Het transcript is via deze link terug te lezen.

De talk: https://www.youtube.com/watch?v=qqamY85ek38.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: