Kennisplatform voor noord holland

Media.Monks wint Gouden Groeier Award Top 250 Groeibedrijven

Geplaatst op 11 oktober 2022
Media.Monks wint Gouden Groeier Award Top 250 Groeibedrijven

Digitaal productiebureau Media.Monks is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de Gouden Groeier en is daarmee het snelstgroeiende bedrijf van Nederland in 2022. Het Hilversumse mediabedrijf werd gekroond op het Top 250 Groeibedrijven Event in het AFAS Theater in Leusden, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit. Victor Knaap (CEO Media.Monks) nam de prestigieuze award in ontvangst in een zaal vol collega groeiondernemers. Media.Monks groeide de laatste drie jaar gemiddeld met 80 procent en met meer dan 4.000 nieuwe banen (in FTE). 

Ondanks de uitdagingen door de pandemie wist Media.Monks de razendsnelle groei te handhaven en heeft inmiddels meer dan 8.000 mensen wereldwijd in dienst. Het van oorsprong Hilversumse mediaproductiebedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Stockholm, Dubai, New York, Los Angeles, Singapore en werkt samen met nationale en internationale reclamebureaus aan digitale projecten voor toonaangevende merken. Het mediabedrijf weet betalingspionier Mollie en bijlesspecialist StudyWorks achter zich te houden.

Speciale onderscheidingen voor Mosa Meat, Typeqast en Fourthline
Naast de uitreiking van de Gouden Groeier werden er drie andere toonaangevende groeibedrijven bekroond met een award. De Nederlandse pionier op het gebied van kweekvlees, Mosa Meat, ontving de Impactvolle Groeier-award. Founder en CEO Maarten Bosch nam de prijs in ontvangst uit handen van jurylid Suzanne Ekel (Goldschmeding Foundation). De vakjury – verder bestaande uit Pieter Waasdorp (EZK), Ed Brinksma (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Greet Prins (KvK) – beoordeelde groeibedrijven op (sociaal-maatschappelijke) impact, innovativiteit en groei. Het Amsterdamse softwarebedrijf Typeqast won de Vrouwelijke Groeier voor bedrijven met sterk vrouwelijk leiderschap. De award voor Jonge Groeier ging naar het in 2017 opgerichte Fourthline, dat furore maakt met ‘digital identity technology’.   

Groeibedrijven herstellen zich na crisis

Nederlandse groeibedrijven zijn op de weg terug na erg lastige jaren, blijkt uit het Top 250 Groeibedrijven Rapport. Al in 2019 zaten groeibedrijven in zwaar weer, negatief versterkt door de intrede van de pandemie, maar de meest innovatieve bedrijven wisten in 2021 de weg omhoog te vinden. Het zijn hoofdzakelijk zakelijke dienstverleners die floreren, al is de opmars van FinTech tot stilstand gekomen. Verreweg de meeste snelgroeiende bedrijven zijn gevestigd in Noord-Holland, met Amsterdam als absolute scaleup-hoofdstad van Nederland. Zuid-Holland neemt het stokje over van Noord-Brabant als runner-up, de laatste heeft terrein verloren. De provincie Utrecht zit dicht op de huid van de groeikampioenen, maar de rest van de Nederlandse provincies volgt op zeer grote achterstand. 

Prof. dr. Justin Jansen is senior fellow bij Erasmus Centre for Entrepreneurship en hoogleraar bij Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Jansen: “Het is van groot belang om de snelste groeiers van Nederland bij elkaar te brengen. Groeiondernemers vervullen een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van leiderschap voor ons allemaal. Door het delen van hun ambities en ervaringen, kunnen ze veel van elkaar leren en hun impact nog verder vergroten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: