Kennisplatform voor noord holland

MediLease en Mediservice lanceren een onafhankelijke oplossing voor zorginstellingen

Geplaatst op 16 november 2023
MediLease en Mediservice lanceren een onafhankelijke oplossing voor zorginstellingen

MediLease, bank- en fabrikantonafhankelijk aanbieder van lease-oplossingen, en Mediservice, fabrikant-onafhankelijke leverancier van managed maintenance services aan de gezondheidszorg, lanceren samen MediMES. Dit is een Managed Equipment Services oplossing waarbij het eigendom en beheer gedurende de gehele gebruiksduur van medische apparatuur volledig uit handen van zorginstellingen kan worden genomen. Zorginstellingen kunnen dankzij MediMES zaken als planning, aanschaf (financiering), installatie, trainingen, onderhoud, reparaties en vernieuwing van alle merken en alle typen medische technologie uitbesteden, zodat zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten, het leveren van zorg. MediMES is daarmee de enige merkonafhankelijke totaaloplossing in Nederland.

MediMES komt tegemoet aan de stijgende vraag naar klinische diensten door het ontstaan van een tekort aan gekwalificeerd personeel. Daarnaast verlaagt MediMES de toegenomen werkdruk van het medisch ondersteunend personeel. Door toegenomen druk van regelgevende instanties en budgetbeperkingen wordt veelvuldig verouderde apparatuur gebruikt.

Uit recentelijk onderzoek van BDO blijkt dat Nederlandse ziekenhuizen de komende jaren moeten investeren om toekomstbestendig te blijven. Marges staan echter onder druk en er is weinig financiële ruimte voor de benodigde vernieuwingen. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot verouderde apparatuur mede omdat diepte-investeringen in kapitaalgoederen zijn uitgesteld. MediLease en Mediservice springen met MediMES in op deze situatie en bieden zorginstellingen toegang tot state-of-the art medische apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo weten zorginstellingen exact wat zij maandelijks besteden, hoeven zij geen aannames te doen omtrent budgettering, kunnen zij investeringen uitspreiden over meerdere jaren, is het eenvoudiger om investeringen te begroten en wordt er minder beslag gelegd op de liquiditeit.

Andere voordelen van MediMES voor ziekenhuizen en klinieken zijn onder meer een single point of contact, geoptimaliseerde onderhoudsplanning, verbeterde risicobeheersing (compliance), verbeterde efficiëntie in het beheer van medische apparatuur en een betere patiëntervaring door nieuwere apparatuur.

“De dienstverlening van MediLease en Mediservice is complementair aan elkaar”, aldus René van der Louw, General Manager van Mediservice. “MediLease is gespecialiseerd in het bieden van een financieringsoplossing en Mediservice in het beheer, service en onderhoud van medische apparatuur en technische installaties. Samen kunnen wij zorginstellingen volledige ontzorgen gedurende de gehele levensduur van de apparatuur. Voor klinieken geldt dat zij vaak te klein zijn voor een eigen medische technische dienst. Daar zit onze kracht. Onze dienstverlening kunnen wij nu uitbreiden met financiële ondersteuning.”

“Ziekenhuizen hebben te maken met terugloop van volumes en druk om kosten te reduceren, maar moeten tegelijkertijd ook kwaliteit en veiligheid van de zorg verbeteren”, aldus Rutger Hoogbergen, Commercieel Directeur van MediLease. “Zij zijn naarstig op zoek naar kostenbesparingen en innovaties die beide tegenstrijdige doelen dienen. Een groeiend aantal ziekenhuizen en klinieken in Nederland gaat daarom over tot het outsourcen van het beheer over medische apparatuur. Met MediMES hebben zij alle keuzevrijheid en één aanspreekpunt voor al hun medische apparatuur, gebundeld in één contract. Het beste van twee werelden dus.”

Voor meer informatie kunt u terecht op de website https://medilease.nl/lease-oplossingen/medimes/ .

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: