Kennisplatform voor noord holland

Mens staat centraal in aanpak ingenieursbureau Prommenz

Geplaatst op 27 oktober 2020

Innovaties omarmen doen ze zeker, maar betrouwbare tools en werkmethoden die hun nut in het verleden hebben bewezen gaan zeker niet gelijk in de prullenbak. Bij advies- en ingenieursbureau Prommenz uit Schagen staan ze heel vrolijk met twee voeten in de klei. “Fris en kritisch staan voor ons gelijk aan een positieve benadering.”

Behalve fris en scherp, zijn ze bij Prommenz ook heel mensgericht. “Dat zie je terug in onze bedrijfscultuur – we zijn heel open en werken veel samen – maar ook in hoe wij opdrachtgevers benaderen. Welk eindresultaat heeft diegene voor ogen? Want misschien klinkt een bouwteamcontract ideaal doordat de focus op samenwerken ligt, maar is dat toch niet de beste werkwijze voor dat specifieke project. Inzichtelijk krijgen welke haken en ogen er aan een bepaalde keuze zitten en daar scherp op blijven, dát is onze kracht”, vertelt directeur Foppe Timmer. Samen met Martijn Nanninga is hij directeur van Prommenz. “Wat begon als wild idee is uitgegroeid tot een organisatie met zo’n vijftig medewerkers. In 2021 vieren we ons tienjarig bestaan.”

De trots op Noord-Holland Noord is nooit verdwenen, al zijn ze inmiddels actief voor grote en kleinere opdrachtgevers – overheden, bedrijven en particulieren – in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. “Een aantal van onze mensen woont in de Randstad. Zij komen hier niet elke dag, maar werken regelmatig vanuit huis of vanaf de projectlocatie. Toch blijft Schagen een ideale uitvalsbasis – dat je hier filevrij kunt komen is al jaren een pre”, zegt Timmer.

Brede blik

Prommenz houdt zich bezig met diensten op het gebied van Ruimte & Ontwikkeling, Infra, Survey en Milieu. Een breed terrein. “Onze grootste tak is die van Infra. We worden onder meer ingeschakeld bij de reconstructie en aanleg van wegen en woonwijken en het voeren van omgevings- en projectmanagement.” Bij Ruimte en Ontwikkeling adviseert Prommenz bij het wijzigen van een bestemmingsplan en levert het bureau ondersteuning bij het gemeentelijk traject, onder andere met stikstofproblematiek. Bodem- en wateronderzoek, asfaltkeuringen en saneringsopgaven vallen onder Milieu, het landmeten onder Survey. Timmer: “Die brede oriëntatie werkt perfect. Van haalbaarheidsstudies, een rioolplan, financiële verkenningen, landschappelijke inpassing, asfaltboringen, 3D-visualisatie tot een vergunningsaanvraag: we leveren altijd maatwerk en houden de belangen van de klant in het oog. Doorvragen, kritisch zijn op wat kan en wat moet en realistisch over de uitvoering zijn daarbij cruciaal.”

One stop shop

Prommenz blijft zich verder ontwikkelen. “We zien nog veel potentie binnen onze verschillende disciplines. We willen doorgroeien tot een echte one stop shop waarbij gemeentes, projectontwikkelaars en aannemers optimaal gebruikmaken van onze verschillende diensten. Ook blijven we ons verdiepen in de nieuwste technologieën. En we inventariseren continu hoe we optimaal kunnen profiteren van nieuwe kennis, zonder de waarde van traditionele werkmethodes te verliezen.” Eén ding blijft onveranderd: de frisse kijk op Noord-Holland Noord!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: