Kennisplatform voor noord holland

Met project Duurzamer Wonen deelt gemeente Heemskerk kosteloos energieadvies en bespaarboxen uit

Geplaatst op 31 maart 2020

Wilt u ook uw energieverbruik verlagen, dus geld besparen, en comfortabel blijven wonen? U kunt nu kosteloos energieadvies opvragen bij EcoHeemskerk. Ook ontvangt u via Duurzaam Bouwloket kleine maatregelen die direct voor besparing zorgen.

Al met kleine maatregelen, zoals het plaatsen van tochtstrips of waterbespaarder voor de kraan, kunt u op uw energieverbruik besparen. Hoe werken deze kleine maatregelen? Welke grote maatregelen, zoals zonnepanelen of HR++-glas, kunt u het beste in uw woning toepassen? Al uw vragen worden beantwoord tijdens het digitale energieadvies.

Digitaal advies

Het is een bijzondere tijd. We vermaken ons in en om het huis, kijken nog eens goed naar onze woning. Omdat verduurzaming niet stil hoeft te staan, biedt gemeente Heemskerk de inwoners die dat willen nu alvast de mogelijkheid tot kosteloos digitaal advies. Woensdag trapt duurzame inwoner en wethouder Aad Schoorl van gemeente Heemskerk het project Duurzamer Wonen af. Met een energiecoach van EcoHeemskerk loopt hij digitaal door zijn woning en ontvangt hij duurzame adviezen die hij kan gebruiken bij zijn verbouwing.

“Maak er gebruik van!’

Wethouder duurzaamheid Gaatze de Vries is blij dat het project Duurzamer Wonen op deze digitale wijze door kan gaan. “Het is belangrijk dat inwoners, als ze de mogelijkheden hebben, doorgaan met het verduurzamen van hun woning. Een energiescan kan daarbij helpen. En het is geweldig om te zien dat EcoHeemskerk, ondanks de beperkingen wegens corona, een manier hebben gevonden om de scans door te laten gaan. Dus ik zou zeggen, maak er gebruik van!”.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt zich direct aanmelden via www.ecoheemskerk.nl/videospeedscan of via onze partner www.duurzaambouwloket.nl/DuurzamerWonen. U krijgt een uitnodiging en ‘wandelt’ op de afgesproken tijd met de energiecoach door uw huis. Zo komt u in ongeveer een half uur te weten hoe en waar u energie kunt besparen. U heeft wel een computer met internet nodig.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: