Kennisplatform voor noord holland

Middelbeek koopt KAV Alkmaar

Geplaatst op 2 december 2021
Middelbeek koopt KAV Alkmaar

Soms komen er als bedrijf onverwachte kansen op je pad die je niet aan je voorbij kunt laten gaan: een tweede vestiging openen op een strategische locatie in Alkmaar.

In het voorjaar krijgt Klaas Middelbeek (directeur) een bericht dat hem op de hoogte brengt van de overname mogelijkheden van KAV Alkmaar. Hoewel het niet direct in de korte termijn strategie was opgenomen weet hij direct dat hij deze mogelijkheid samen met zijn vader, die nog steeds zeer betrokken is bij de onderneming, verder wil onderzoeken. “De centrale locatie in het centrum van Alkmaar bij de Friesebrug is perfect en daar blijven we ook, maar een tweede filiaal openen maakt uitbreiding binnen het zakelijke segment mogelijk. Zo wordt onze ambitie om te groeien ineens heel tastbaar”, aldus Klaas. KAV Alkmaar bevindt zich op industrieterrein Boekelermeer, wat zeker voor de zakelijke markt een strategische locatie is: dichtbij de A9 & ring Alkmaar én probleemloos kunnen parkeren. Ook kunnen we zo onze lease klanten nog meer service bieden.

60 tot 70% uitbreiding in bestelwagens
De nieuwe vestiging maakt het mogelijk dat Middelbeek het aantal bestelwagens binnen de verhuurvloot met 60 tot 70% kan uitbreiden en daarmee aan de groeiende vraag hiernaar kan blijven voldoen. Ook worden er nieuwe modellen toegevoegd aan het aanbod: de Ford Transit Pick-up met open laadbak en een koelwagen, vaak gebruikt door bezorgdiensten en voor evenementen. Dus het aanbod wordt niet alleen maar groter, er zal ook meer keuze zijn.

Pionieren op het gebied van duurzaamheid
Het familiebedrijf pioniert al heel wat jaren als het gaat om duurzaamheid. Nu geldt dat met name nog in de lease tak van het bedrijf, daar groeit de vraag naar elektrische auto’s met de dag. “Zakelijk is elektrisch / hybride rijden al veel toegankelijker en normaler geworden, vertelt Klaas. In de verhuur van auto’s ligt dit nog wel heel anders. Als je voor 1 dag een auto huurt dan is de individuele ‘winst’ van het elektrisch rijden nog heel minimaal. “Wij willen daar echter graag verandering in brengen en elektrisch huren in de toekomst aantrekkelijker te maken. Een van de eerste stappen die we daarin zetten is de aanschaf van een elektrische bestelwagen. Die zijn er nog niet veel op de markt maar is wel heel interessant voor de ondernemer die bijvoorbeeld lokaal werkt of bepaalde steden in moet”.

Vanaf januari 2022 opstarten
Direct in het nieuwe jaar opent Middelbeek de tweede vestiging aan de Diamantweg 6 op industrieterrein Boekelermeer. “Het telefoonnummer en e-mail adres blijft hetzelfde, wel zo makkelijk. We zullen zelf ook moeten ervaren wat de juiste balans is, welke en hoeveel auto’s er op welke locatie moeten staan. Met ons trouwe en fijne team van mensen weet ik zeker dat we met elkaar de tweede locatie snel genoeg draaiende hebben”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: