Kennisplatform voor noord holland

Miljoeneninvestering bij Dragons’ Den om lokale ondernemers te steunen

Geplaatst op 16 april 2021
Miljoeneninvestering bij Dragons' Den om lokale ondernemers te steunen

Ondernemer Maarten Coumans wist in de Dragons’ Den-uitzending van donderdagavond 15 april een investering van maar liefst 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce-platform Local Heroes. Met Local Heroes is het mogelijk om online je  boodschappen te doen bij lokale ondernemers. Het is de hoogste investering die ooit in het programma Dragons’ Den is binnengehaald. 

Local Heroes maakt het consumenten én lokale ondernemers een beetje makkelijker. Met de Local Heroes app is het mogelijk om online verse en ambachtelijke producten te bestellen bij je favoriete slager, bakker of groenteboer en deze af te halen bij een pick-up point in de buitenlucht of voor een klein bedrag thuis te laten bezorgen. Klanten betalen via de app dezelfde prijs voor hun boodschappen als wanneer ze zelf bij de ondernemer in de winkel zouden staan. Bovendien is de klant niet gebonden aan de openingstijden van de lokale winkels. Bestellen via Local Heroes is een manier om de lokale ondernemer te helpen om de strijd aan te gaan tegen de grote (online) supermarkten, maar biedt nu ook in coronatijd veiligheid voor klanten.

Investering Dragons’ Den

Oprichter van Local Heroes, Maarten Coumans, deed mee aan het WNL programma Dragons’ Den, waarbij ondernemers hun bedrijf pitchen aan een panel van investeerders. In de aflevering van gisteravond, donderdag 15 april, is te zien hoe hij Michel Perridon en Pieter Schoen wist te overtuigen van het mooie initiatief achter Local Heroes en maar liefst 2 miljoen euro aan investering op te halen. Het hoogst binnengehaalde bedrag in Dragons’ Den tot nu toe. Perridon en Schoen krijgen in ruil daarvoor 35% van de aandelen van Local Heroes.

Coumans hoopt met de investering vooral nog meer lokale ondernemers het platform te geven dat ze verdienen. “Klanten kunnen sinds vorig jaar boodschappen bij ons bestellen van lokale ondernemers in Amsterdam, zoals de groenteboer en hummuskraam op de Ten Katemarkt. Met de investering hopen we vooral uit te kunnen breiden en lokale ondernemers te kunnen ondersteunen in uiteindelijk heel Nederland.”

Local Heroes

Het concept achter Local Heroes werd in 2019 bedacht door ondernemer Maarten Coumans. Coumans heeft jarenlange ervaring als ondernemer en met een achtergrond in FMCG bij Unilever en Ahold wist hij precies wat de markt nodig had: meer aandacht voor lokaal. Hoewel het plan was om Local Heroes in mei 2020 te lanceren, ging de app in maart 2020 versneld live als gevolg van de coronacrisis. De app biedt meer veiligheid voor klanten en zekerheid voor kleine ondernemers in coronatijd, maar Coumans is er zeker van dat Local Heroes ook in de toekomst dé manier is om de lokale slager, noten- of visboer in bestaansrecht te ondersteunen. Hij hoopt dan ook nog meer investeerders aan te kunnen trekken om dit te realiseren, en roept ook gemeentelijke beleidsmakers, ondernemersverenigingen en het MKB op om samen te komen, om ook ná de crisis klaar te zijn voor de digitaliseringsslag bij lokale ondernemingen.

De Dragons’ Den aflevering met Maarten Coumans is hier te bekijken, vanaf minuut 11:00.

Meer informatie over Local Heroes vind je op: www.localheroesonline.com

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: