Kennisplatform voor noord holland

Mobiel betalen met Google Pay, nu ook via PAY

Geplaatst op 3 juni 2021
Mobiel betalen met Google Pay, nu ook via PAY

Merchants kunnen vanaf nu Google Pay aanbieden via PAY, dat over een vestiging in Amsterdam beschikt. Met Google Pay heeft internetgigant Google een eigen betaaloplossing gelanceerd waarmee gebruikers zowel online als offline een snelle en veilige betaalervaring krijgen. Mensen hoeven hun pinpas niet meer in de betaalautomaat te steken. Ze kunnen afrekenen met hun Android-smartphone. Met behulp van Google Pay kunnen ze ook in honderden apps aankopen afrekenen zonder betalingsgegevens in te hoeven voeren.

Met Google Pay kunnen consumenten gemakkelijk contactloos betalen of aankopen doen in apps of online. Voordat klanten aankopen kunnen doen via Google Pay moeten zij eerst een of meerdere betaalmethoden toevoegen. De in Nederland geaccepteerde betaalmethoden voor Google Pay zijn debitcard (Maestro), creditcard (American Express, Mastercard en Visa) en PayPal. Op basis van deze betaalmethoden verwerkt PAY. de betaling(en) op de specifieke kaart.

Mobiel betalen

Google Pay is een uiterst veilige methode om contactloos te betalen en beschermt altijd de betaalgegevens van klanten. Dit doet de app door een virtueel accountnummer te genereren: de bankkaartgegevens verschijnen hierdoor niet op de smartphone. Met Google Pay als betaalmethode via PAY. zijn merchants ervan verzekerd dat het account van klanten altijd veilig blijft. 

Authenticatie-methoden

Google Pay maakt gebruikt van fysieke authenticatie-methoden voor betalingen van meer dan 25 euro. Deze worden beveiligd door een toegangscode of vingerafdruk-ID. Wanneer iemand een betaling doet, stuurt Google Pay het creditcard- of bankpasnummer niet mee met de betaling. In plaats daarvan genereert de app een virtueel accountnummer dat de accountinformatie van de gebruiker vertegenwoordigt. Dit proces gaat volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt en verwerkt PAY. deze gegevens op een veilige manier via de gekozen route.

Google Pay toevoegen aan webshop

Wanneer merchants Google Pay activeren, verschijnt de betaaloptie Google Pay in hun check-out. Op het Google Pay betaalscherm start PAY. vervolgens een Google Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer de kaarthouder (de betaler) geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Google Pay account of kiezen voor een andere betaalmethode. PAY. toont Google Pay op de creditcard en maestro betaalschermen als Google Pay is geïnstalleerd en er een werkende kaart is aangetroffen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: