Kennisplatform voor noord holland

Bij uitstek een constructief gesprek

Geplaatst op 18 september 2020
Mulcon

Check, check, dubbelcheck. Voor de mensen van Mulcon de gewoonste zaak van de wereld. Ook – of juist – bij de grote totaalprojecten die ze uitvoeren. “We werken vaak met verschillende partijen en houden altijd de vinger aan de pols. Dat maakt ons scherp én flexibel.”

Ron Tiekstra is een pietje precies. En tegelijkertijd bijzonder nuchter. “Of we nou werken voor de voedselverwerking, transport of zware industrie: ik wil altijd het complete proces kunnen doorgronden. Dan kan ik goed meedenken en naar oplossingen zoeken.” En vooral: kritisch blijven. Dat laatste is misschien wel de belangrijkste pijler onder het bedrijf uit Beverwijk. “We zullen niet snel nee zeggen tegen een klus en leunen dan ook sterk op een groot netwerk van technische partners. Maar juist dan moet je wel weten wat er speelt om zeker te weten dat het eindresultaat voor je klant helemaal perfect is en exact aansluit bij wat hij voor ogen heeft”, legt hij uit.

Bij Mulcon zelf werken zes mensen, de slagkracht van het bedrijf lijkt daarmee beperkt. Toch werken ze al jaren voor grote bedrijven en nemen ze grote en complexe projecten aan. “Goed communiceren is in die gevallen absoluut cruciaal. Dat wordt in ons vak nog weleens vergeten. Daarom vragen wij op het drammerige af door en checken we continu of de berekeningen kloppen en onze aannames juist zijn. Dat kost relatief veel tijd en energie, maar levert wel het beste eindresultaat op.” Of het nou om onderhoud, machinebouw of constructiewerk gaat: dat communicatieprincipe blijft hetzelfde. “Doordat we altijd het naadje van de kous willen weten, kunnen we snel schakelen. We zijn misschien geen grote speler, maar we spelen wel graag in het groot!” 

Bodemwasinstallatie

Staal, daar drijft Mulcon.eu op. Maar zoals gezegd: ze zeggen niet snel nee tegen een klus. Eigenlijk nooit. Recent kwam asverwerker Blue Phoenix – actief over de hele wereld – met het verzoek om een installatie te bouwen waarmee de resterende as uit het productieproces van de vuilverbranding nóg beter gezuiverd kon worden. “Een flink deel van die nieuw te bouwen installatie bestond uit stalen constructies voor een leidingbrug en een pulseerzeeftoren met procescomponenten, maar ook uit polyethyleen leidingwerk. Dat laatste is niet bepaald onze expertise en hebben we daarom uitbesteed. Wel hebben we zelf de engineering voor de complete installatie gedaan. Zo houden we de regie op het werk in zijn geheel én grip op de kwaliteit.”

Bij Mulcon draaien ze hun hand niet om voor regulier onderhoud, complexe installaties of zware staalconstructies. Anders gezegd: van het ophangen van een waskraantje tot en met het bouwen van een totaalinstallatie binnen 24 uur. “Dankzij ons ruime en internationale netwerk van productiebedrijven, installateurs en andere technische specialisten hebben we op elke vraag uit de industrie wel een antwoord.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: