Kennisplatform voor noord holland

Museum Weesp: Laat je verrassen door de verhalen van stadhuis Weesp met de nieuwe audiotour

Geplaatst op 17 februari 2023
Museum Weesp: Laat je verrassen door de verhalen van stadhuis Weesp met de nieuwe audiotour

Museum Weesp is trots om aan te kondigen dat het nu een audiotour aanbiedt aan haar bezoekers. Met de audiotour kunnen bezoekers het verhaal over het prachtige stadhuis eenvoudig en op hun eigen tempo beluisteren.

Het prachtige stadhuis van Weesp verdient aandacht. Aan de buitenkant valt het gebouw nogal op in het straatbeeld, je kunt er niet omheen. Het is een imposant gebouw op een centrale plek in Weesp. Het stadhuis van Weesp is een goed voorbeeld van Neoclassicistische architectuur en heeft een rijke geschiedenis. Het stadhuis is gebouwd van 1771- 1776, en diende als bestuurscentrum van de stad. Het was een plek waar honderden jaren lang belangrijke beslissingen werden genomen en nog altijd is dit het huis van de stad waar de bestuurders van stadsgebied Weesp gehuisvest zijn.

Wat kun je verwachten in de audiotour?

De binnenkant van het stadhuis vertelt vele verhalen. Wie was de vooruitstrevende architect die het stadhuis ontwierp, waarom zijn er zoveel slangen in het stucwerk verwerkt en waarom is de kamer van de burgemeester versierd met al die bijlen? Elke zaal had een eigen functie en vertelt zijn eigen verhaal.

Eerste audiotour voor Jan van der Does

Vrijdag 10 februari nam Jan van der Does, één van de bestuurders van stadsgebied Weesp, in het museum de eerste audiotour in gebruik.

Jan van der Does is binnen het dagelijks bestuur onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Kunst en Cultuur, en werkt vanuit het stadhuis van Weesp. Tijdens het feestelijke moment sprak hij de woorden: ‘’Nog elke dag vind ik het bijzonder dat dit prachtige pand mijn werkplek is. Door deze audiotour begint het stadhuis nóg meer te leven. Ook voor mij viel er genoeg te ontdekken. Zo bevonden zich onder mijn werkkamer kerkers waar zich van alles heeft afgespeeld. De audiotour is een ontzettend leuke manier voor alle bewoners en bezoekers om dit historische gebouw nog beter te leren kennen.’’

Eenvoudig in gebruik

De audiotour is gemakkelijk te gebruiken. U ontvangt bij de balie een apparaat aan een keycord. Hiermee kunt u de audiotour afspelen en indien gewenst pauzeren. De tour biedt niet. Alleen informatie over de diverse zalen in het stadhuis, maar geeft ook een inkijkje in het gebruik van het stadhuis door de bestuurders in de eeuwen voor ons.

Audiotour inbegrepen bij museumbezoek

Tijdens de openingstijden van Museum Weesp krijgt u de mogelijkheid om de audiotour te volgen. De audiotour is in het Nederlands en vanaf heden beschikbaar. U kunt op uw eigen tempo luisteren naar het verhaal van de stad Weesp! De audiotour duurt ongeveer 1 uur en is bij de entreeprijs van het museum inbegrepen. Museum Weesp is gratis te bezoeken met een museumkaart of een stadspas.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: