Kennisplatform voor noord holland

Museumpret voor de hele familie in de voorjaarsvakantie bij Het Scheepvaartmuseum

Geplaatst op 21 februari 2023
Museumpret voor de hele familie in de voorjaarsvakantie bij Het Scheepvaartmuseum

Deze voorjaarsvakantie (25 feb t/m 5 mrt) staat er bij Het Scheepvaartmuseum weer een prachtig programma klaar voor families met kinderen. In elke hoek van het museum valt er wel iets te beleven. Waar navigeer jij naartoe? Maak je eigen kaart, ga op avontuur met Duiker Doris, laat je verrassen door onze tentoonstellingen, en nog veel meer.  

Deze vakantie is er een nieuwe activiteit op het Open Plein. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier een kaart van een zelfbedacht eiland tekenen dat past bij hen en hun familie. Deze krijgen vervolgens een plek op een grote papieren zee. De inspiratiebron? Het nieuwe werk van kunstenaar Tja Ling Hu (sinds kort te zien in het museum): zij illustreerde een rijkgevulde kaart met beelden en verhalen uit China.  

Duiker Doris 

Een niet te missen ervaring voor de allerkleinste museumbezoekers: de nieuwe peutertentoonstelling Duiker Doris. Samen met hun gezelschap gaan kinderen van 2+ jaar met Doris op een avontuurlijke zoektocht naar de verloren vuurtorenlamp. Dat wordt klauteren door tonnen en bootjes, luisteren naar een zingend zeewierbos, blokken bouwen met sierlijke zeemonsters, en nog veel meer! 

Deze vakantie vindt er elke dag, om 10.30 en 15.30 uur (op inschrijving in het museum), een peuterprogramma plaats met de rondleider. Luister naar de meeuwen en de golven, bekijk allerlei schelpjes en beweeg als een octopus. 

En voor wie niet genoeg kan krijgen van Duiker Doris is er een leuk extraatje. In het café krijg en kleur je een tekenplaat vol zeemonsters.

Vaste aanbod 

Natuurlijk biedt de voorjaarsvakantie ook een uitgelezen kans om te genieten van het vaste familieaanbod van Het Scheepvaartmuseum. Leer bijvoorbeeld over de eeuwenoude relatie tussen mens en (zee)dier in Het verhaal van de walvis, ontdek leuke weetjes in alle hoeken met de junior audiotour, en zoek naar allerlei portretten in het museum met de kijktocht. Vergeet ook niet aan boord te klimmen van het VOC-schip Amsterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: