Kennisplatform voor noord holland

Nationale Postcodeloterij investeert €500.000 in ProVeg

Geplaatst op 17 april 2023
Nationale Postcodeloterij investeert €500.000 in ProVeg

De Nationale Postcodeloterij voegt vanaf dit jaar ProVeg aan hun lijst van beneficiënten toe. Deze stichting, die zich inzet voor de halvering van de consumptie van dierlijke eiwitten wereldwijd, ontvangt een schenking van €500.000. Hiermee is ProVeg een van de ruim 175 goede doelen die de Postcodeloterij steunt voor een rechtvaardige, gezonde en groene wereld.  

  • ProVeg ontvangt een schenking van €500.000 van de Nationale Postcode Loterij
  • ProVeg zet deze schenking in voor twee kerndoelen: de Veggie Challenge verder ontwikkelen en de organisatie verder professionaliseren

Twee kerndoelen

Met €500.000 van de Nationale Postcode Loterij wil ProVeg twee kerndoelen waarmaken: de Veggie Challenge in Nederland én internationaal verder ontwikkelen als instrument voor gedragsverandering, en de organisatie verder professionaliseren om het werk van de stichting toekomstbestendig te maken.

De Veggie Challenge is een gratis en wetenschappelijk onderbouwd coachingsprogramma waarin deelnemers kiezen om 30 dagen minder vlees/vis, vegetarisch of veganistisch te eten. Het project werd in 2011 opgezet door ProVeg-oprichter Veerle Vrindts, toen nog student gedragspsychologie, en is inmiddels gebruikt door meer dan een half miljoen mensen. De Challenge heeft een eigen app, is beschikbaar in vijf talen, en wordt over de hele wereld gebruikt door mensen die hun vleesconsumptie willen verminderen.

ProVeg directeur Veerle Vrindts zegt: “De steun van de Nationale Postcode Loterij is van onschatbare waarde om meer mensen te bereiken met de Veggie Challenge – van moeilijker te bereiken doelgroepen in Nederland tot mensen in andere delen van de wereld. Zo zijn we ook als professionele stichting met een gemotiveerd en daadkrachtig team klaar voor de groei die nodig is om de transformatie van ons voedselsysteem in gang te zetten.”

Eén oplossing 

Onze dagelijkse voedselkeuzes hebben grote invloed op onze gezondheid, het klimaat, biodiversiteit, dierenwelzijn en de wereldwijde voedselzekerheid. Sinds 2011 zet ProVeg Nederland zich in om op al deze gebieden gelijktijdig vooruitgang te boeken met één oplossing: een meer plantaardig productie- en consumptiepatroon. In 2022 bereikte ProVeg onder andere dat de twee grootste koffieketens van Nederland gestopt zijn met hun vegan ‘straftaks’ op plantaardige zuivel. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: