Kennisplatform voor noord holland

Natuurlijke geurspray Balancea officieel gelanceerd

Geplaatst op 7 december 2021
Natuurlijke geurspray Balancea officieel gelanceerd

Onderneemster Britta Hall richt per direct Balancea op, een bedrijf dat zich middels geuren en diepte-ontspanning focust op selfcare en balans. De eerste productlijn bevat een serie van vier aroma mists (voor ieder dagdeel één) gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, wat moet zorgen voor innerlijke balans. Alle geursprays van Balancea worden volledig in Nederland geproduceerd.

Iedere aroma mist bestaat uit een uitgebalanceerde mix van tenminste zes essentiële oliën van natuurlijke oorsprong, die de gebruiker via de reukzenuw energie, rust of kracht geeft. De samenstellingen zijn gebaseerd op aromatherapie en Ayurveda, een traditionele genees- en levenswijze uit India. “Het idee voor Balancea kreeg ik een paar jaar geleden, toen ik mijn Ayurveda opleiding had afgerond”, zegt Britta Hall, oprichtster en eigenaresse van Balancea. “Na afloop daarvan ben ik zelf aan de slag gegaan met geurige mengsels van essentiële oliën die ik gebruikte tijdens mijn yogalessen. Mijn leerlingen reageerden daar zo positief op, dat ik het al snel iets professioneler aan wilde pakken. Ik ben er enorm trots op dat Balancea na een ontwikkelproces van twee jaar nu een feit is.” 

Natuurlijk en lokaal

Omdat specifieke planten en hun geuren de werking van de geursprays bepalen, heeft Balancea haar producten volledig in eigen beheer ontwikkeld. Het productieproces – waaronder rijpen, distilleren en extraheren – vindt plaats in Schiedam. “Het is erg belangrijk dat ik de inhoud van mijn producten zelf kan bepalen”, legt Hall uit. “Ieder deel van een plant heeft een specifiek effect en ik sta erop dat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. De verschillende blends bestaan daarom volledig uit natuurlijke olie-extracten, water en alcohol. Tijdens de eerste ontwikkelingsfase had de werking van de geursprays topprioriteit. Daarna heeft een parfumeur de hoeveelheden zo afgestemd dat het ook nog eens erg lekker ruikt.”

Ondernemen op gevoel

Niet alleen de producten van Balancea richten zich op innerlijke balans, ook de ondernemersstijl van de van origine Duitse sluit hier nauw op aan: “Ik vertrouw vooralsnog vooral op mijn intuïtie. Zolang ik dicht bij mezelf blijf, sta ik achter mijn keuzes. Zo organiseerde ik begin deze maand een release-evenement voor vrienden en familie, om te kijken hoe zij naar Balancea kijken maar vooral om met hen deze mijlpaal te vieren. In de komende jaren wil ik het bedrijf uitbreiden met meerdere producten en sessies aanbieden die balans creëren. Zolang ik mijn gevoel blijf volgen, geloof ik dat die dromen vanzelf uitkomen.”

Over Balancea

De in de buurt van Stuttgart geboren Britta Hall is vijftien jaar geleden in aanraking gekomen met yoga en de duizenden jaren oude Ayurveda filosofie, waardoor zij innerlijke balans heeft kunnen vinden. Omdat zij anderen ook die balans gunt richtte Hall – nadat zij ruim tien jaar yogadocent is geweest – vanuit haar huis in Hilversum Balancea op (Balance + Ayurveda). Dit bedrijf runt zij naast haar functie bij Hunkemöller, waar zij verantwoordelijk is voor duurzame inzetbaarheid van werknemers en daar via o.a. yoga, diepte-ontspanning en gezonde-leefstijlsessies aan bijdraagt. Met Balancea’s eerste producten, vier volledig natuurlijke aroma mists (Minty Morning, Citrus Energy, Silent Space en Evening Calm), kunnen mensen kracht, energie of rust opwekken en zo innerlijke balans vinden. Voor meer informatie, bekijk de website: https://balancea.earth/

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: