Kennisplatform voor noord holland

Nieuw freelancer platform in evenementenbranche

Geplaatst op 17 april 2019
Nieuw freelancer platform in evenementenbranche

High Profile Events lanceert een online platform waar freelancers en opdrachtgevers uit de evenementenbranche elkaar treffen. Op www.events.nl/freelancers kunnen freelancers zich op verschillende manieren presenteren aan de markt. Opdrachtgevers, werkzaam bij corporates, eventbureaus en -leveranciers, kunnen hier hun opdrachten publiceren en zoeken naar geschikte freelance professionals.

Uit een eerder gepubliceerd dossier in Magazine Events blijkt dat de groeiende evenementenbranche meer freelancers aantrekt. Enerzijds omdat veel event professionals hunkeren naar meer zelfstandigheid en flexibiliteit in de manier van werken. Anderzijds omdat de organisatie van evenementen gepaard gaat met pieken, die vragen om tijdelijk extra kennis en mankracht.

Freelancers zoeken meer verbinding

Volgens Stefan Heerholtz, mede-eigenaar van High Profile Events is de lancering van dit freelance platform dan ook een logische stap. “We brengen dagelijks het nieuws uit de zakelijke evenementenbranche en geven veel bedrijven een podium om hun producten en diensten gericht onder de aandacht te brengen op onze website en in ons magazine Events. Als verbindende partij krijgen we steeds vaker van freelancers de vraag wat we voor hen kunnen betekenen.”

Vraag en aanbod bij elkaar brengen

Met dit platform biedt High Profile Events freelancers verschillende mogelijkheden om zich te presenteren aan de duizenden opdrachtgevers uit de evenementenbranche, die dagelijks de website www.events.nl bezoeken. “Ze kunnen hier ook zoeken naar opdrachten en zich laten informeren en inspireren door de nieuws- en achtergrondartikelen die wij publiceren op het gebied van freelance ondernemen en de evenementenbranche. Iedere maand krijgen zij gratis onze FreelanceFlash in hun mailbox. Dit platform combineert dus verschillende functies en dat scheelt onze freelancers tijd.”

Nathalie Schalke, freelance redacteur en stylist bij StC heeft al een bedrijfsprofiel aangemaakt: “Als freelancer is het belangrijk om ‘in the picture’ te staan zodat ik de aandacht kan vangen van potentiële opdrachtgevers. Het uitgebreide en diverse netwerk van High Profile Events vormt een waardevolle bron voor acquisitie voor zowel mijn stylingbusiness als mijn content- creatie. Het aanmeldingsproces is simpel. Binnen no-time stond er een helder profiel online waarmee ik mezelf goed kan presenteren.”

Bereik vergroten

Ook aan de kant van de opdrachtgevers wordt het platform gewaardeerd. Heerholtz: “Zij maken vaak gebruik van dezelfde freelancers. Op het moment dat er behoefte is aan meer mankracht of expertise op een ander vakgebied, kunnen zij nu gericht zoeken in onze database. Daarnaast publiceren zij hun opdrachten kosteloos op dit platform. We vergroten hiermee dus het bereik van al onze klanten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: