Kennisplatform voor noord holland

Nieuw Nederlands kinderbrillenmerk Junior & Junior innoveert de brillenbranche

Geplaatst op 23 maart 2021
Nieuw Nederlands kinderbrillenmerk Junior & Junior innoveert de brillenbranche

Ervaringsexperts en ondernemers Marieke Kolleman en Jasmine Bongaerts lanceren Junior & Junior: een brillenmerk voor tieners en kinderen, met even trendy als kwalitatief hoogwaardige modellen voor een eerlijke prijs. Uniek is dat alles online te bestellen is. 

De brillen van Junior & Junior zijn stijlvol, trendy en stoer: precies wat kinderen én hun ouders zoeken. Oprichter Marieke Kolleman ontwerpt de monturen zelf, met Jasmine Bongaerts ontwikkelen ze samen met een hi-tech brillenproducent de producten. Hoogwaardige kwaliteit staat centraal: de sterke monturen worden met de hand gemaakt van titanium met bio-acetaat, oftewel acetaat vermengd met biologische, recyclebare grondstoffen. De zachte, buigbare oortips van silicone zijn uniek; echt bedacht voor het draagcomfort van kinderen. Scharnieren en neuspads zijn gemaakt van titanium, dat zowel licht als hypoallergeen is. Voor de optische glazen werkt Junior & Junior samen met een gerenommeerde glasfabrikant: de glazen zijn altijd inclusief extra beschermende harde coating tegen krassen, anti-reflecterende laag en 100 procent Uv-filter, voor een optimale bescherming van de ogen.

Brillen bestellen vanuit huis

Gezien de coronamaatregelen en gesloten winkels, komt de introductie van Junior & Junior op het juiste moment. De hele collectie is vanuit huis te bestellen: online staan tips voor de juiste maat en glazen, en voor het bijstellen van het montuur. Oogmetingen en controles worden bij kinderen tot 12 jaar altijd gedaan door een orthoptist of optometrist, niet door een opticien. Een winkelbezoek is dus sowieso overbodig. Met de Try Me Box van Junior & Junior pas je, tegen verzendkosten, gratis een selectie van vier brillen gewoon thuis. Eenmaal een favoriet model gekozen, maakt Junior & Junior de bril op maat en stuurt hem op. Relaxed én Covid-proof.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: