Kennisplatform voor noord holland

Nieuw platform opent deuren voor architecten, ingenieurs en bouwbedrijven

Geplaatst op 2 juli 2019
Nieuw platform opent deuren voor architecten, ingenieurs en bouwbedrijven

Een Nederlandse startup heeft een nieuw platform gelanceerd dat op internationaal niveau innovatie faciliteert, kennis breed toegankelijk maakt en (bouw)bedrijven nieuwe commerciële kansen biedt. Met Galleo, de wereldwijde intelligence hub voor de bouwwereld, krijgen bedrijven uit alle landen toegang tot kennis en expertise die eerder verborgen bleef.

Overal ter wereld worden jaarlijks vele duizenden bouwprojecten opgeleverd. Het resultaat – het gebouw, de brug, het stadion – is voor iedereen zichtbaar, maar niet de manier waarop het project tot stand is gekomen. In het beste geval komen de toegepaste expertise, projectplanning en betrokken partners na afloop gefragmenteerd terecht op diverse websites. In het slechtste geval gaat alle kennis, en daarmee ook de ‘lessons learned’, verloren. Galleo brengt daar verandering in.

Efficiënt gebruik van data

Galleo is een internationaal platform waarop architecten, ingenieurs en bouwbedrijven toegepaste expertise wereldwijd zichtbaar maken door het uploaden van projecten. Galleo maakt precies inzichtelijk wie aan een project hebben gewerkt en welke kennis en technieken er zijn gebruikt. Zo vinden bedrijven (en in de toekomst ook opdrachtgevers) niet alleen sneller een geschikte partner voor nieuwe projecten, maar hoeven projectteams elders ook niet opnieuw het wiel uit te vinden.

“Sommige landen zijn verder dan andere landen als het gaat om kennis en ervaring in bouwen, via Galleo wordt alle expertise wereldwijd nu mooi inzichtelijk op één platform”, vertelt Kars Haarhuis, medeoprichter van Galleo. “Je moet je realiseren: de bouw is een sector met ongekend veel tradities. De afstand tussen nog onbekende partijen is vrij groot en de drempel om kennis uit te wisselen hoog. Dit terwijl bedrijven veel van elkaar kunnen leren, nationaal én internationaal. Wie had ooit gedacht dat we in Nederland behoefte zouden hebben aan seismisch advies? Via Galleo wordt die expertise snel gevonden.”

Met Galleo gaan organisaties op efficiënte wijze met data om. Zo heeft Galleo een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om met één druk op de knoptender ready referentiebladen te genereren uit Galleo. Met alle mogelijkheden is Galleo een database, matchmaker, inspiratiebron én leerschool voor het wereldwijde bedrijfsleven.

Innovatieve nieuwkomers

Galleo moet daarnaast ook de markt openbreken voor innovatieve nieuwkomers. In de praktijk krijgen nieuwe partijen niet altijd de kans die ze verdienen, omdat gevestigde bedrijven er onbekend mee zijn. “Galleo maakt een einde aan die koudwatervrees”, aldus Haarhuis.“Alle nieuwe innovaties, projectpartners en referenties worden namelijk toegankelijk en inzichtelijk. Door het invoeren van projecten op het platform kunnen deze ‘disrupters’ zich profileren én bewijzen. Net zoals we nu slaapplekken boeken bij onbekenden op Airbnb, gaan we straks met vertrouwen nieuwe samenwerkingen aan met partijen die we daarvoor nog niet kenden. De nieuwe generatie in de bouw is er klaar voor!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: