Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe Cisco-oplossingen faciliteren virtueel en beveiligd de continuïteit van essentiële wetgevende en gerechtelijke processen

Geplaatst op 29 oktober 2020
Webex Legislate Cisco

De pandemie heeft aangetoond dat ook de essentiële functies van het openbare leven en de democratie blijven functioneren middels technologie. Lokale en nationale overheidsinstellingen hebben zich de afgelopen maanden aangepast om op afstand hun diensten te leveren en het bestuur voort te zetten. Ter ondersteuning van overheidsprocessen kondigt Cisco nu oplossingen aan om justitie en wetgevende instanties wereldwijd in staat te stellen hun werk veilig en op afstand te blijven doen.

De nieuwe oplossingen combineren de kracht van Cisco-technologie, waaronder Cisco Webex videoconferenties, security-oplossingen, de expertise en innovatie van Cisco Customer Experience (CX) en het Cisco-partnerecosysteem.

Deze oplossingen zorgen voor veilige virtuele overheidsdiensten op meerdere platformen om de publieke processen op een veilige manier voor hun burgers te laten werken. Volgens een nieuw Cisco-onderzoek verwacht meer dan de helft van de overheidsmedewerkers acht of meer dagen per maand op afstand te werken, ook na de pandemie. Wereldwijd moeten overheidsinstanties het voor hun wetgevende instanties mogelijk maken om overal veilig te kunnen vergaderen terwijl ze zich houden aan de voorgeschreven procedures.

Webex Legislate is een nieuwe veilige, speciaal ontwikkelde cloud-oplossing die de ingebouwde security- en privacymogelijkheden van Webex uitbreidt. De oplossing voldoet aan de zeer gespecialiseerde juridische eisen en biedt een better than being there ervaring. De nieuwe oplossing biedt ondersteuning voor:

 • Wetgevers, door het leveren van een geïntegreerde ervaring die videoconferencing biedt die ze al kennen via een nieuw dashboard voor alle bestuurszaken die nodig zijn bij hoorzittingen en debatten en stemmingen. Bijvoorbeeld:
  • Mogelijkheden voor wetgevers om te debatteren en te stemmen over wetgeving in overeenstemming met de geldende regels, procedures en normen.
  • Simultaanvertaling en ondertiteling, zodat de sessies gemakkelijk in verschillende talen kunnen worden uitgevoerd.
 • Moderators, doordat Webex Legislate volledig is aan te passen kan de oplossing overweg met de specifieke regels, procedures en rollen van elk wetgevend orgaan.

Op het gebied van security biedt de oplossing:

 • Single sign-on met multifactor authenticatie.
 • Visuele en verbale verificatie met beveiligde toelating tot de lobby om de identiteit van stemgerechtigde leden te verifiëren.
 • Bewaking van alle procedures, inclusief stemmen.

Webex Legislate werd gefinancierd en mede ontwikkeld door Cisco’s Country Digital Acceleration programma (in Nederland bekend als DVN: Digitale Versnelling Nederland), in samenwerking met de Ierse systeemintegrator en Cisco-partner Davra. Deze oplossing is een voorbeeld van hoe partners de Webex software development kit kunnen gebruiken om aangepaste applicaties te ontwikkelen bovenop Webex.

Cisco’s Connected Justice-oplossing is de eerste video-oplossing die uitgebreide, gekoppelde professionele diensten levert aan rechtbanken en penitentiaire inrichtingen. Deze oplossing biedt ondersteuning voor:

 • Zittingszalen:
  • Brengt deelnemers in de rechtszaal bij elkaar via real-time video, in een veilige en beveiligde omgeving.
  • Biedt de rechtbanken de mogelijkheid om virtuele hoorzittingen te houden met een geïntegreerd dashboard dat een virtuele wachtruimte en overlegkamers aangeeft.
  • Ondersteuning van de hybride rechtbank met fysieke aanwezigen in een rechtbankzitting, zodat een rechter zowel de virtuele als de persoonlijke deelnemers kan zien.
 • Penitentiaire inrichtingen:
  • Biedt virtueel bezoek via een vereenvoudigde planning en gebruikerservaring. Nieuwe Cisco CX planningssoftware is speciaal ontwikkeld voor deze specifieke omgeving.
  • Verhoogt en vereenvoudigt virtueel toegang tot diensten zoals verschijning bij de rechtbank, zorg en onderwijs.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: