Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe hotspot in Schellinkhout: restaurant OASE

Geplaatst op 3 juni 2022
Nieuwe hotspot in Schellinkhout: restaurant OASE

Restaurant OASE is een hidden gem in de regio – een unieke plek achter de Uiterdijk in Schellinkhout, gelegen aan het Hoornse Hop. In een paar maanden tijd is de oude MDGT omgetoverd tot een hip restaurant met culinaire kaart. Kinderen vermaken zich er ook uitstekend in de speeltuin of met andere buitenactiviteiten.

Restaurant OASE is een groene oase vol bamboe – zowel binnen als buiten. De kaart bevat originele gerechten als Pulpo en een Kimchi tosti. Je kunt er terecht voor een lunch, snack of diner van donderdag tot en met zondag. In het hoogseizoen zal OASE meer dagen geopend zijn.
OASE heeft ook een uitgebreide wijn- en speciaal bierenkaart. Zo smaakt de Blush Pinot Grigio heerlijk bij de zeebaars welke wordt geserveerd met een garnaalkroketje, lotuswortel, babycourgette, pastinaak crème en roze peper. De bavette met chimichurri en kruidensla combineert goed met de Pinot Noir uit de Bourgogne. Of probeer de burger met een lokaal biertje van brouwerij de Werf uit Enkhuizen. Er worden tevens vegetarische en vegan gerechten aangeboden. Dankzij de grote Kamado in de keuken geniet je van verschillende grill-gerechten.

Van vrienden naar compagnons
Eigenaren Gabor Postma en Christiaan Minnema zijn al 15 jaar vrienden en durfden het samen aan om het roer om te gooien. “Na een gezamenlijke vakantie met onze vrouwen en kinderen begon het idee te kriebelen om samen een zaak op te zetten. Ik woon in het dorp en toen ons ter ore kwam dat het restaurant te koop kwam waar ik zelf vaak te vinden was, zijn we in sneltreinvaart om tafel gegaan voor een businessplan. Dat zag er allemaal veelbelovend uit.”, aldus Gabor. Christiaan vult aan: “Er waren meer gegadigden, maar de huidige eigenaren gunden het ons. We willen graag een restaurant neerzetten die niet typisch West-Fries is. Met verfijnde gerechten en een inrichting waarover is nagedacht. Onze chef Sander Haalboom geloofde in ons idee en samen met hem hebben we een indrukwekkende kaart gecreëerd. We zijn nu een paar weken open en de reacties zijn lovend. Dat maakt ons megatrots. We hebben echt een geweldig team aan personeel en de terugkerende gasten maken het plaatje compleet.”

Vertier
De eigenaren weten als geen ander hoe het is om een restaurant te bezoeken met kinderen. Daarom is de tuin omgebouwd tot een heerlijke speeltuin in het zand met een mooie glijbaan, schommel, speelhuisje en bokito klimtoestel. Je kunt er jeu-de-boulen op een speciaal aangelegde baan en Jenga XL of cornhole spelen in het gras. Binnen is er een speelhoek voor de kleinsten met keukentje, puzzels en knutselgerei. Voor de oudere kinderen zijn er meerdere bordspellen om uit te kiezen. OASE biedt tevens surflessen en plankhuur. Op de menukaart is er ook aan de kinderen gedacht met onder andere een vegaburger, pasta pesto en een wafel met marshmallows.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: