Kennisplatform voor noord holland

NLC sluit met succes het nieuwe Stepping Stone Fund voor de financiering van 40 nieuwe veelbelovende HealthTech-bedrijven

Geplaatst op 15 december 2020
NLC sluit met succes het nieuwe Stepping Stone Fund voor de financiering van 40 nieuwe veelbelovende HealthTech-bedrijven

NLC sluit vandaag het nieuwe NLC Stepping Stone Fund. NLC – the European HealthTech Venture Builder – is opgericht in 2015. De oprichters zagen dat door de complexiteit en versnippering van de markt 95% van de uitvindingen op het gebied van gezondheid nooit bij de patiënt terechtkomt. Het op de markt brengen ervan kan echter voor veel patiënten van levensbelang zijn.

Het innovatie nieuwe Stepping Stone Fund zal een cruciale rol spelen in het overbruggen van de ‘Valley of Death’, waar menige veelbelovende innovatie in een vroeg stadium strandt. Het fonds draagt op die manier bij aan het doel van NLC om gezondheid voor iedereen te bevorderen. Het fonds sluit nu op meer dan €9 miljoen en zal begin 2021 een definitieve closing aankondigen van maximaal €12.5 miljoen.

Veel individuele beleggers hebben moeite om te profiteren van de hoge ‘investment multiples’ en het grote opwaartse potentieel van het vroege-fase investeringslandschap. NLC heeft een uniek ‘venture building’-model ontwikkeld – gekenmerkt door ‘entrepreneurship at scale’. Dit stelt hen in staat om hun netwerk en expertise in te zetten om meer innovatieve uitvindingen naar de markt te brengen dan enig andere speler in dit domein.

NLC heeft tot nu toe meer dan 60 ventures opgezet en meer dan €50 miljoen euro opgehaald voor zowel het ‘venture building’-platform als het portfolio. Ook zijn inmiddels de eerste zes technologieën met succes op de markt gebracht, welke elke dag bijdragen aan de levenskwaliteit van patiënten wereldwijd.   

Het nieuwe Stepping Stone Fund stapt in vanaf het eerste begin van een onderneming door startkapitaal te verstrekken aan ongeveer 40 nieuwe ventures, afkomstig van universiteiten, academische ziekenhuizen en corporates in heel Europa. Tegelijk biedt het beleggers op deze manier de mogelijkheid hun investering te spreiden over een groot en gediversifieerd portfolio van startende bedrijven in de gezondheidszorg, die allemaal door NLC worden opgebouwd en ondersteund.

Investeerders

Een gevarieerde en strategische groep van investeerders heeft zich aangesloten bij de missie van NLC om deze ondernemingen tot leven te brengen. Tot de investeerders in het Stepping Stone Fund behoren verschillende strategische corporate investeerders (waaronder Philips), gerenommeerde family offices en impact-investeerders, bekende HealthTech-ondernemers en vijf samenwerkingsverbanden van medische specialisten (Medisch Specialistische Bedrijven). 

Over NLC – Build ventures. Advance health.

Sinds de oprichting in 2015 heeft NLC een portfolio opgebouwd met meer dan 50 HealthTech-ondernemingen, waardoor het de grootste HealthTech venture builder van Europa is geworden. De unieke NLC benadering – ‘entrepeneurship at scale’- stelt NLC in staat om uitvindingen te vinden en om ondernemingen te ontwikkelen en te ondersteunen, die een levensveranderende impact kunnen hebben op patiënten over de hele wereld. Gedreven door data en kennis bouwt NLC, onder leiding van de beste teams en een toegewijd netwerk, elk jaar meer ventures. Voor meer informatie, ga naar https://nlc.health/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: