Kennisplatform voor noord holland

Noord-Hollanders opgelet: tanken is hier het goedkoopst 

Geplaatst op 4 juli 2023
Noord-Hollanders opgelet: tanken is hier het goedkoopst

Vanaf zaterdag 1 juli wordt de accijnsverlaging op brandstof teruggedraaid. Per volle tank zal dit naar verwachting ongeveer zes tot tien euro schelen. Op basis van de gemiddelde tanktarieven van de afgelopen maand kan de automobilist in Noord-Holland voor Euro95 vooralsnog het beste terecht bij Fuel Up Beverwijk. De gemiddelde literprijs voor Euro95 bedroeg daar € 1,7306. De Dieselrijder was het voordeligst uit bij Fieten Olie Krommenie B.V. met een gemiddelde literprijs van € 1,4336. Zowel Euro95 als Diesel tankte men het allergoedkoopst bij Roeleveld-Rolink B.V. in Overijssel (€ 1,6565 voor Euro95 en € 1,3483 voor Diesel). Dit blijkt uit cijfers van mobiliteitspasaanbieder MultiTankcard. 

In aanloop naar de naderende accijnsverhoging heeft MultiTankcard de top 3 van goedkoopste pompstations voor Euro95 en Diesel van Noord-Holland in kaart gebracht in de periode 1 mei tot en met 20 juni. Het overzicht is gebaseerd op data van het MultiTankcard-betalingsplatform, waarop zo’n 4.000 Nederlandse tankstations zijn aangesloten. Net als voorgaande keren kan men voor de meer betaalbare pompen het best buiten de Randstad tanken.  

Top 3 goedkoopste Euro95-pompen in Noord-Holland 

  1. Fuel Up Beverwijk, € 1,7306  
  2. Tango Beverwijk, € 1,7382 
  3. Tango 202102 Beinsdorp, € 1,7413 

Top 3 goedkoopste Dieselpompen in Noord-Holland 

  1. Fieten Olie Krommenie B.V., € 1,4336 
  2. TOTAL Hilversum inz Kerkelanden, € 1,4370 
  3. Tamoil Zaandam, € 1,4393 

Brandstofprijzen gaan weer omhoog 

Na de accijnsverlaging in 2022 als gevolg van de aanhoudende inflatie, de schaarste als gevolg van de oorlog in Oekraïne en daarmee stijgende literprijzen, is de prijs aan de pomp weer bijna op het niveau van voor de verlaging. Al staat de accijnsverhoging niet gelijk aan de verlaging van vorig jaar, de prijzen aan de pomp gaan weer stijgen. Grote kans dat de literprijzen wederom boven de twee euro uitkomen.  

Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Voor de autorijder zal de accijnsverhoging zeker een impact hebben, vooral omdat veel andere kosten fors zijn toegenomen door de inflatie. Gelukkig kan je met slim rijgedrag ook besparen op brandstof, banden- en remslijtage alsook autoschade. Daarnaast helpt slim tanken op die plaatsen waar brandstof het voordeligst is ook natuurlijk.”  

Een volledig overzicht met de goedkoopste tankstations in Nederland is te vinden op https://www.mtc.nl/nieuws/accijnsverhoging-172023-waar-tank-je-nog-goedkoop

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: