Kennisplatform voor noord holland

Nu te lezen: gloednieuwe editie Kijk op Noord-Holland Zuid

Geplaatst op 9 oktober 2023
Nu te lezen: gloednieuwe editie Kijk op Noord-Holland Zuid

Hoewel het nog steeds heel aardig nazomerweer is, liggen de vakanties voor de meeste mensen al even achter hen. Het is inmiddels weer business as usual. Nou ja, “gewoon” is het natuurlijk al lang niet meer met alle uitdagingen waar overheden en ondernemers vandaag de dag mee te maken hebben. Voor deze editie van Kijk op Noord Holland Zuid hebben we weer bij diverse mooie bedrijven in de regio mogen horen hoe het hen vergaat. Wat blijkt? Men kijkt vooral vooruit. Er liggen weliswaar genoeg uitdagingen op de weg, maar deze worden met veel enthousiasme aangepakt. Lees de gloednieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Zuid hier.

Zo vertelt Richard Engelkes, Business development manager bij AYOP, over de hub-functie die de havens van IJmuiden en Amsterdam gaan vervullen in de distributie van groene elektriciteit. Om als Noordzeekanaalgebied een vooraanstaande rol in de energietransitie te spelen, wil AYOP middels samenwerking de regio tot een van de belangrijkste offshore- en energy hotspots van Nederland maken. “Dit doen we door mensen en bedrijven met elkaar te verbinden”, vertelt Engelkes.

Sterke drive

“Wij kennen de markt door en door”, stelt Oscar Boeder van het gelijknamige gerechtsdeurwaarderskantoor in Haarlem. Boeder incasseert al 40 jaar effectief en staat voor snel handelen met een sterke drive om geld bij gedaagden te incasseren, zonder de relatie tussen eisers en gedaagden te beschadigen. “Kortgezegd helpen wij ondernemers en bedrijven op het moment dat een factuur niet wordt betaald. Wij proberen dan snel te achterhalen waarom die betaling nog niet gedaan is.”

Trots

Arie Hollenberg kocht in 1978 zijn eerste vrachtwagen. Hij is de oudste van een groot gezin en toen zijn vader op jonge leeftijd overleed, werkte hij hard bij boeren en loonwerkers om het gezin van inkomen te voorzien. De aankoop van zijn vrachtwagen vormde de start van de onderneming waar nu veertig mensen werken. Aries dochter Monique vertelt over de transitie die het bedrijf heeft doorgemaakt, hun idealen en de goede band die ze onderhouden met het personeel.

Vitaal en gezond Amsterdam

Ernstig zieke mensen die smachten naar hulp in het huishouden, maar op een wachtlijst van anderhalf jaar staan. Of rolstoelgebruikers die de tram niet in kunnen. De voorbeelden zijn legio. “De zorg en ondersteuning voor mensen in kwetsbare posities moet vele malen beter”, zegt Deborah Lauria, directeur van Cliëntenbelang Amsterdam. “Daar zetten wij ons elke dag voor in!”

Dit is maar een kleine greep uit de verhalen over de vele boeiende mensen die we hebben ontmoet voor deze uitgave. Wat ons betreft is deze zeer de moeite waard; genoeg reden om er eens even rustig voor te gaan zitten. Wij wensen u weer veel leesplezier en inspiratie toe! Lees de gloednieuwe editie van Kijk op Noord-Holland Zuid hier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: