Kennisplatform voor noord holland

Ode aan het landschap bij Kahmann Gallery

Geplaatst op 19 januari 2021
Ode aan het landschap bij Kahmann Gallery

Kahmann Gallery opent het nieuwe jaar online met een groepstentoonstelling over landschapsfotografie. Hiermee draagt de galerie bij aan het door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen uitgeroepen themajaar Ode aan het landschap

Kahmann Gallery draagt bij aan het themajaar met de tentoonstelling Land Escapes. De catalogus van Land Escapes zal in verband met de coronamaatregelen vanaf vrijdag 22 januari online beschikbaar zijn. De tentoonstelling zelf is – tot nader order – vanaf 12 februari tot eind maart te zien in Kahmann Gallery. Publiek kan online een timeslot reserveren via www.kahmanngallery.com voor een bezoek. Toegang is gratis.

Land Escapes

Er zal een zorgvuldig samengestelde selectie van 22 werken van voornamelijk Nederlandse, maar ook enkele internationale fotografen te zien zijn. Zoals Jeroen Toirkens, Brendan Pattengale, Rogier Houwen, Takeshi Shikama, Albert Watson, Chantal Elisabeth Ariëns, Sara Punt, Albarrán Cabrera en Katrien Vermeire. Hoewel Nederlandse landschappen een prominente rol spelen binnen de tentoonstelling, zal ook te zien zijn hoe fotografen de vrijheid hebben genomen om de regels van het klassieke thema te breken. Door ook buitenlandse landschappen toe te voegen, waardoor er letterlijk een internationale context voor het Hollands landschap ontstaat, laat de tentoonstelling ook zien hoe open voor interpretatie het thema kan zijn. Niet alleen biedt fotografie een manier om de wereld om ons heen te observeren, het biedt ook een manier om eraan te ontsnappen.

Landschapsschilderkunst

Bergen, rivieren, bossen en zeeën inspireren en trekken kunstenaars al eeuwenlang aan. Landschapsschilderkunst is een onafhankelijk genre sinds het begin van de vijftiende eeuw. Vooral in Nederland bloeide de kunstvorm in die tijd op en veel schilders vergaarden internationale roem met hun werk. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft 2021 uitgeroepen tot het themajaar Ode aan het landschap. Partners werken samen om meer kennis, aandacht en waardering voor ‘ons eigen’ Hollandse landschap te genereren.

Coverfoto: ©Albert Watson, Driving in the Rai, Isle of Skye, Scotland, 2013

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: