Kennisplatform voor noord holland

Online platform Memorial Book houdt herinneringen levend 

Geplaatst op 28 april 2022
Online platform Memorial Book houdt herinneringen levend

Op 11 mei 2022 lanceert initiatiefneemster Marsha van der Klei het unieke online platform Memorial Book via de website https://www.memorial-book.nl.

Memorial Book is een uniek en gloednieuw online platform om een exclusieve herinneringspagina te maken voor jezelf of voor een geliefde. Het combineert het klassieke herinneringenboek met moderne online content. Zo kunnen familie, vrienden, jijzelf, bezoekers en/of nabestaanden eenvoudig niet alleen tekst plaatsen, maar ook foto’s, video’s, favoriete recepten of betekenisvolle muziek. Daarmee wordt het Memorial Book een onbeperkte rijke collectie van de mooiste herinneringen die voor altijd blijven bestaan.

Ontstaan vanuit persoonlijke behoefte

Toen Marsha van der Klei, in 2019 haar vader verloor was de opkomst bij de uitvaart enorm. Het condoleanceboek bleek toen helaas niet toereikend. “Iedereen wilde op zijn of haar eigen moment herinneringen vertellen, terughalen en bekijken. Ontvangen mailtjes stuurden wij naar elkaar door, maar kwamen soms “ongelegen” binnen. Daarnaast hadden wij graag toen al een soort Memorial Book gemaakt van de laatste mooie jaren met elkaar. Nu er tijd is geweest om hierover na te denken, heb ik het online platform Memorial Book opgezet. Het fijne hieraan is, dat het een persoonlijk online herinneringsboek is, zowel van jezelf als alle nabestaanden. “Het boek” staat dus niet in de kast bij een zus of ander familielid, maar je kan op elk moment jouw herinneringen online inzien en onbeperkt herinneringen toevoegen”. Zo blijft dat wat in liefde is gedaan, voor altijd bestaan”.

Bedacht om te herinneren

Het Memorial Book is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen concept. Het kan ook worden gebruikt door mensen, die nog in leven zijn, zoals ouderen woonachtig in een verzorgingshuis of een familielid in het buitenland. Ook zij kunnen hun eigen pagina maken. Zodra een eigen pagina is aangemaakt, wordt een persoonlijke QR-code toegezonden, die vervolgens met familie, vrienden en kennissen kan worden gedeeld. Zo kan iedereen in een volledig veilige en persoonlijke omgeving de mooiste herinneringen achterlaten en delen. Na een pilot van 3 maanden is het platform professioneel doorontwikkeld op basis van gebruikerservaringen en biedt nu uitgebreide mogelijkheden om online te herinneren.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: