Kennisplatform voor noord holland

‘Onze klanten zijn onze partners’

Geplaatst op 1 juli 2021
‘Onze klanten zijn onze partners’

De BV Nederland is een belangrijke schakel in de logistieke stromen in Europa. Verbindingen vanaf de havens naar het achterland zijn ontzettend belangrijk. Port of Zwolle en bedrijven in die regio, zoals De Waard bv, zorgen dat die doorvoer in orde is. “We zijn een klein landje, maar hierin zijn we samen heel goed”, aldus Jeroen van den Ende, managing director van havenbedrijf Port of Zwolle.

Hij vervolgt: “Wij verkopen geen nee in onze havens in Zwolle, Kampen en Meppel. Onze klanten zijn onze partners. Heeft een klant een probleem, dan helpen wij.”
Naast hem zit Bennie van den Berg, directeur-eigenaar van De Waard bv, een bedrijf dat onder andere Transport & Overslag verzorgt. “Wat Jeroen zegt klopt. Ook wij regelen alles voor de klant. We hebben alles in eigen huis: we kunnen lading lossen, met lading rijden en lading opslaan en verwerken. In Meppel beschikken we over een op- en overslaglocatie waar we bouwstoffen, stort- en bulkmateriaal verhandelen en opslaan.”

Samenwerken

Van den Ende: “We zetten bedrijven zoals De Waard graag in de spotlights, want ‘onze’ ondernemers vormen de solide basis van ons havenbedrijf. Voor het fundament van een haven heb je een breed palet aan bedrijven nodig. Als die bedrijven goed samenwerken, ben je heel aantrekkelijk voor andere partijen.”
Van den Berg: “We werken inderdaad goed samen. Zo lossen wij met onze overslagmachines de soja van de buren. Ook helpen we elkaar als er een machine kapot gaat. Ladingen moeten gelost worden, daar kun je iemand niet mee laten zitten.”

Dienstverlenend

Het dienstverlenende karakter van het havenbedrijf en De Waard is belangrijk voor de doorvoer van handel vanuit de zeehavens. “Je moet klanten een goede ervaring bieden, anders kiezen ze niet weer voor je”, benadrukt Van den Ende. Van den Berg: “Als ergens een groot werk wordt uitgevoerd, maar er staan twintig vrachtwagens met lading stil omdat er niet tijdig aan- en afgevoerd wordt, benadeel je zóveel partijen. Wij hebben een vaste klantenkring met vaak dezelfde ladingen. Maar ook projectmatig werk dient zich regelmatig aan. En als iemand een schip met 3000 ton grond heeft gekocht en tijdelijk opslag nodig heeft, kunnen wij het opslaan in een bunker.”

Circulariteit

Van den Ende: “We zetten ook gezamenlijk in op circulariteit, net als bijvoorbeeld Port of Amsterdam. We willen de haven gebruiken als accu voor de regio. In Kampen door een haven te ontwerpen die meer energie oplevert dan het kost, en in Meppel door een hotspot te creëren voor grondstoffen die een tweede leven krijgen. Wij zitten graag op de voorbank in de transitie naar een duurzamere samenleving.” Ook De Waard bv werkt daar volop aan mee. Het bedrijf verwerkt onder andere grondstoffen voor hergebruik. Van den Berg: “Wij zijn letterlijk en figuurlijk groen: niet alleen onze huisstijl, ook onze manier van werken is zo groen mogelijk.”

Voor De Waard is het meedenken met de klant en die goed adviseren, het allerbelangrijkste. Van den Ende: “Daar sluit ik me bij aan. We zijn een belangrijke en betrouwbare ‘draaischijf’ voor de aan- en doorvoer van handel.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: