Kennisplatform voor noord holland

‘Ook in 2021 helpt Tanger Advocaten ondernemers de coronacrisis door’

Geplaatst op 6 januari 2021
Tanger Advocaten

Tanger Advocaten is een toonaangevend advocatenkantoor met drie vestigingen in Noord-Holland. We zitten aan tafel met drie energieke advocaten: Abslem Ourhris, Chris van Beers en Salim Hossaini. Alle drie hebben ze een indrukwekkende staat van dienst en een workload waar je ‘u’ tegen zegt. “Advocatuur is topsport”, beamen ze lachend.

Vanuit de vestigingen in Velsen-Zuid, Alkmaar en Haarlem bedienen de advocaten een landelijke clientèle. We focussen ons vandaag op de dienstverlening aan ondernemers, maar uiteraard kunnen ook particulieren uitstekend bij het full service advocatenkantoor terecht.
Complexe faillissementen, daar draaien de advocaten hun hand niet voor om, maar veel liever voorkómen ze die. “Wij zijn naast advocaat ook adviseur. Wij gaan voor innovatieve oplossingen waarbij we de cliënt helpen en tegelijkertijd álle belangen in het oog houden.”

Langdurige relaties

Bij Tanger Advocaten kijkt men veel verder dan alleen naar het juridische plaatje. “Wij streven naar langdurige relaties en denken met de ondernemer mee.” Zeker in tijden als deze is het voor ondernemers moeilijk om de gevolgen van bepaalde maatregelen en keuzes te overzien. “Investeren, reorganiseren, fuseren, verkopen of staken; samen met de ondernemer kijken wij wat dit op de korte en lange termijn voor de onderneming betekent. Zo kan een weloverwogen keuze worden gemaakt.”

Crisis- en risicobeheersing

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel bedrijfseigenaren in het duister tasten over het perspectief voor hun onderneming. “Sommige ondernemers vragen pas advies aan een advocaat als het eigenlijk al te laat is. Soms is het kwaad dan al geschied en moeten alle zeilen worden bijgezet om de schade te beperken of bestuurdersaansprakelijkheid te voorkomen. Veel liever kijken wij al mee met de ondernemer als de zaken goed gaan. Juridische risico’s signaleren wij dan veel eerder en maken wij beheersbaar.” Honderd procent zekerheid kan niemand bieden, maar vooruitkijken – al is het maar stap voor stap en week voor week – is in tijden als deze nodig voor een gezonde bedrijfsvoering. “Het afgelopen jaar hebben veel bestaande en nieuwe cliënten door de crisis heen geholpen. Door tijdig en weloverwogen de juiste keuzes te maken, hebben zij het hoofd boven water weten houden, of zelfs mooie resultaten bereikt door een snelle, effectieve reorganisatie. Dat schept veel voldoening en dat is ook wat wij in 2021 voor ondernemers willen blijven doen!”

‘Kom eerder langs’

Coronaproof contracteren, het goed en tijdig vastleggen van gemaakte afspraken en ook het openbreken van bestaande afspraken die onder de bijzondere corona-omstandigheden niet meer in beton gegoten blijken te zijn: Abslem, Chris en Salim steken ontzettend veel energie in het bereiken van het beste resultaat voor hun cliënten. “Wij krijgen partijen vaak terug aan de onderhandelingstafel, zelfs al stonden ze lijnrecht tegenover elkaar.” Risicobeheersing is het doel, het maken van nieuwe, goede afspraken vaak een probaat middel. Een onderneming die in de kern gezond is, hoeft niet te failleren of van de aardbodem te verdwijnen, vinden de drie betrokken advocaten. “Maar klop wel op tijd aan: wacht niet totdat het water je aan de lippen staat.” 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: