Kennisplatform voor noord holland

Open dag bij RTXP Art Experience in Amsterdam

Geplaatst op 17 april 2023
Open dag bij RTXP Art Experience in Amsterdam

Op woensdag 19 april 2023 organiseert RTXP Amsterdam een open dag voor de media. Voor iedereen die de druk bezochte opening eind januari heeft gemist een mooie kans om alsnog kennis te maken!

RTXP Art Experience is een innovatieve manier om kennis te maken met de schilderkunst. Of om je kennis op te frissen of de beroemde op een nieuwe manier te beleven. Gevestigd in het hart van De Pijp in Amsterdam tegenover het Marie Heinekenplein (op de hoek van Ferdinand Bol en 1e Jacob van Campenstraat) vind je 50 iconische schilderijen bijeen in een gebouw.

Je maakt een tijdreis door de schilderkunst, die begint in de renaissance met de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch en Mona Lisa van Leonarda da Vinci. Via Rembrandt met De Nachtwacht en De Vaandeldrager volg je de ontwikkeling van de schilderkunst en arriveer je bij Van Gogh en Mondriaan. Onderweg stop je bij het impressionisme van Renoir en rust je even uit in Monet’s tuin in Giverny.

Behalve De Nachtwacht (een print) en Het Joodse bruidje (een 3D-print gemaakt door de TU Delft) zijn alle werken prachtig geschilderd en hebben het zelfde formaat als de originele werken. Het concept van RTXP Art Experience is uniek en een wereldwijde primeur: nergens anders kun je een vergelijkbare collectie topstukken in één bezoek aanschouwen. Als je alle originele werken wilt zien moet je meer dan 37.000 km reizen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: