Kennisplatform voor noord holland

Open Hiring helpt werkgevers bij zoektocht naar medewerkers

Geplaatst op 14 april 2020

Hoe kom je, als ondernemer, in tijden van krapte op de arbeidsmarkt aan personeel? Dat ook nog goed gemotiveerd is? Vragen waar veel ondernemers mee zitten. Open Hiring kan een antwoord zijn op deze vragen.

Met Open Hiring krijgt iedereen die wil een baan. Ongeacht opleiding, competenties of verleden. En dus ook zonder sollicitaties en CV’s. Marjolijn Dölle, directeur bij WerkSaam Westfriesland kwam in aanraking met Start Foundation. Zij geloven dat er voor iedereen ruimte is op de arbeidsmarkt. Dat zetten ze publiek en privaat op de agenda. Het Open Hiring programma is een belangrijk instrument om deze doelen te bereiken.

10-kansenkaart
Dölle raakte enthousiast over Open Hiring en ging op onderzoek uit. “Tijdens een privébezoek aan New York ging ik langs bij Greyston Bakery. Zij maken brownies voor het ijs van Ben & Jerry’s en hebben al jaren ervaring met Open Hiring. Iedereen die er wil werken komt op een wachtlijst. Zodra je bovenaan staat, mag je aan de slag. Geweldig om te zien dat het ook echt werkt. Medewerkers krijgen daar een 10-kansenkaart. Dat betekent dat ze 10 fouten mogen maken. Na elke fout gaan ze in gesprek hoe het nu komt dat ze de fout – bijvoorbeeld te laat komen of ruzie zoeken – maakten. Zodat ze er van leren en de fout niet nog een keer maken. Greyston ziet dat de meesten het na een stuk of 5 fouten snappen en niet meer de mist ingaan. Ik geloof dat écht en daarom denk ik dat Open Hiring, als de ondernemer er intrinsiek achter staat, ook echt werkt.”

WerkSaam werkt nu met de Westfriese Bedrijvengroep, Start Foundation, Intermaris, Regiotalent, WerkgeversServicepunt en RPA NHN samen om Open Hiring in Noord-Holland Noord op de kaart te zetten. Ambassadrice Ljalja Andronova gaat op zoek naar werkgevers die interesse hebben. “Ik denk dat ik een sterk verhaal te vertellen heb”, zegt zij. “Ik neem daarbij vooral de optiek van de werkgevers als uitgangspunt. Wat heeft Open Hiring hun te bieden? Je hebt bijvoorbeeld minder dure en ingewikkelde sollicitatieprocedures nodig, die óók geen juiste match garanderen. En je bereikt personeel uit de niet-reguliere kanalen; medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Verder lever je als bedrijf een wezenlijke bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt.”

Marjolijn Dölle: “De samenwerkende partijen hebben een breed netwerk aan werkgevers. De komende tijd gaan we met ze in gesprek om te bekijken of dit ook iets voor hun bedrijf kan zijn. En we zijn al in gesprek met een bakkerij die naar het principe van Greyston een ‘NHN Bakery’ wil laten ontstaan. Het is een kans om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, op voorwaarde dat je als werkgever echt bereid bent om te investeren in mensen. Daar gaan de initiatief nemende partijen zeker bij helpen.” Meer weten? Kijk op www.openhiring.nl of mail naar l.andronova@regiotalent.nl.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: