Kennisplatform voor noord holland

Overname franchiseorganisatie Straetus International

Geplaatst op 9 februari 2021
Overname franchiseorganisatie Straetus International

Met ingang van deze maand gingen de ruim 50 Straetus-vestigingen in binnen- en buitenland onder een andere vlag verder. Met de overname schept de nieuwe eigenaar meer vooruitzichten in doorontwikkeling van de snelgroeiende franchiseformule in Nederland en daarbuiten.    

Straetus is een snelgroeiende franchiseformule op het gebied van debiteurenbeheer en incasso met inmiddels meer dan 50 vestigingen in onder meer Nederland, Curaçao, België, Duitsland, Polen, Roemenië, Denemarken, Israël en Zuid-Afrika. Met de overname beogen de bestuurders Dennis Kuipers en Crijn Janssen van Straetus Franchise International meer focus aan te brengen. Beide ondernemers hebben meer dan 10 jaar ervaring als (master) franchisenemer in Nederland en België. De ervaren solution architect Tycho Bokdam gaat zich als CTO richten op de digitale groeimogelijkheden binnen de formule. 

Overname
Dennis Kuipers over de overname: “De merknaam Straetus zal in Nederland en internationaal sterker worden en de bekendheid van onze dienstverlening groter. Ons primaire doel is nieuwe vestigingen sneller in het zadel te helpen en lopende vestigingen op meerdere vlakken beter te begeleiden. Een belangrijk aspect is dat we met de toevoeging van Tycho Bokdam aan het managementteam, onze software kunnen doorontwikkelen en nieuwe diensten kunnen lanceren. Dit zal ons helpen om meer internationaal opererende klanten aan ons te binden. “

Gevolgen
Voor alle huidige franchisenemers verandert er door de overname feitelijk weinig. Alle overeenkomsten blijven van kracht. Crijn Janssen benadrukt: “Straetus blijft Straetus met een focus op klantvriendelijk incasseren, of zoals we ons internationaal zien als ‘Friendly Debt Collector’. Straetus streeft ernaar om van de debiteur weer een trouw betalende klant te maken. Onze persoonlijke werkwijze zorgt voor efficiënte lijnen en biedt steevast een goed overzicht van het traject. Onze vestigingen bewijzen een aangename schakel te zijn tussen de opdrachtgever en de debiteur. Daar gaan we vanaf nu op nóg professionelere wijze mee door.”  

Als gevolg van de overname verplaatst het hoofdkantoor van Straetus zich van Amsterdam naar Kampen. Het nieuwe adres is Carlsonstraat 3, 8263 CA in Kampen. Het nieuwe hoofdkantoor blijft telefonisch bereikbaar onder hetzelfde nummer: 088-0440000.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: