Kennisplatform voor noord holland

Overname Koedooder BV door Takkenkamp Groep BV

Geplaatst op 10 december 2020
Takkenkamp Groep Koedooder

In onze uitgesproken ambitie om de komende jaren uit te groeien tot een volwaardige integrale verduurzamingspartner, zetten we met veel plezier een volgende stevige stap in onze regio West. Per 1 januari aanstaande krijgen we er ruim 80 vakbekwame collega’s bij in de gevelrenovatie, metselwerken en steigerverhuur door de overname van ons collega-bedrijf Koedooder in Blokker.

Na een gedegen en goed onderzoek naar elkaars wensen en mogelijkheden, hebben we samen de conclusie getrokken dat het voor beide partijen een win-win situatie oplevert. Voor zowel Takkenkamp als Koedooder betekent deze stap een versterking in het aanbod betreffende de verduurzamings-opgave die we in Nederland in te vullen hebben.

Twee gelijkgestemden gaan onder dezelfde vlag verder met een sterke vakinhoudelijke en stevige lokale positie. De twee bedrijven in onze regio West, ons isolatiebedrijf in Aalsmeer en Koedooder, zullen het jaar 2021 gebruiken om samen een integrale weg naar de toekomst in te slaan.  

Over Koedooder BV 

Het 57 jaar oude familiebedrijf Koedooder bestaat uit de 3 onderdelen Gevelrenovatie, Steiger-verhuur en Metselwerken die samen ca 10 miljoen omzet draaien. Marco Koedooder, de huidige eigenaar, zal na de overname op afstand betrokken blijven als ambassadeur van Koedooder. Ruud Leeuwenkamp, de huidige bedrijfsleider, zal samen met Monique Bakker-Koedooder, P&O, de dagelijkse leiding blijven voeren. Het werkgebied van Koedooder omvat Noord Holland met de aangrenzende regio’s.

Over Takkenkamp Groep BV

Het ruim 80 jaar oude familiebedrijf Takkenkamp bestaat uit Takkenkamp Isolatie, Van Milt Restaurateurs en Takkenkamp Gevelonderhoud. De Groep heeft 8 vestigingen in Nederland, telt ruim 260 medewerkers, draait ca 50 miljoen omzet en is marktleider in Nederland. Takkenkamp heeft dit jaar de ambitie uitgesproken de komende 5 jaar door te groeien naar een volwaardig en integrale Vastgoed Verduurzamer.

Door de overname ontstaat een nog betere lokale verbinding tussen onze zakelijke en particuliere opdrachtgevers, onze vakmensen en ons materieel. Onnodige vervoersbewegingen worden zo geminimaliseerd en wordt er aan duurzaamheid ECHT invulling gegeven. Door de toevoeging zal de jaaromzet van de Groep naar verwachting boven de 60 miljoen uitkomen en het aantal FTE naar 340 stijgen. Een hele mooie afsluiting van een meer dan bijzonder jaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: