Kennisplatform voor noord holland

Paaseieren zoeken in het Afrika Museum

Geplaatst op 13 maart 2023
Paaseieren zoeken in het Afrika Museum

Speurneuzen en paasliefhebbers opgelet! Op 25 maart vindt de voorronde van het NK Eieren Zoeken plaats in het Afrika Museum. Het museum in Berg en Dal opent het Museumpark speciaal na sluitingstijd voor vijftig enthousiastelingen die met elkaar de strijd om de gouden eieren aangaan. De tien beste paaseizoekers gaan door naar de finale op zaterdag 8 april in het Openluchtmuseum in Arnhem. De winnaar van het NK Eieren Zoeken ontvangt een hoofdprijs van 10.000 euro. Het NK Eieren Zoeken wordt georganiseerd door de VriendenLoterij. 

Lennert uit Grootebroek was de gelukkige winnaar van het NK Eieren Zoeken 2022 in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen: ‘Het was een fantastische dag! Ik ben al vaak in het Zuiderzeemuseum geweest, maar dit keer, fanatiek op zoek naar paaseieren, was toch wel een heel bijzondere ervaring. Met natuurlijk als kers op de taart dat ik met de hoofdprijs naar huis ging!’

Nationaal Kampioenschap Paaseieren Zoeken

De voorronde van het NK Eieren Zoeken in Berg en Dal vindt plaats op 25 maart van 18:00 tot 20:30 uur. Er zijn drie voorrondes op verschillende plekken in Nederland. De andere twee voorrondes vinden plaats in het Spoorwegmuseum (24 maart) en Luchtvaartmuseum Aviodrome (23 maart). Per locatie worden uit de aanmeldingen 50 deelnemers geloot die samen met een introducee worden uitgenodigd. De beste tien paaseizoekers per locatie gaan door naar de finale bij het Openluchtmuseum in Arnhem op zaterdag 8 april. Aanmelden voor de voorrondes kan tot en met 15 maart 2023. Dit jaar is het tweede jaar dat de VriendenLoterij het Nationaal Kampioenschap Eieren Zoeken organiseert. Deelname is vanaf 18 jaar en ouder.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: