Kennisplatform voor noord holland

Pageviews door het dak: Nederland in coronatijd massaal bezig met huis en tuin

Geplaatst op 10 juni 2020

Door het coronavirus zoeken steeds meer Nederlandse huishoudens online naar informatie. Startpagina.nl onderzocht het gebruikersgedrag in het vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag in coronatijd. Gezondheidsvragen voerden natuurlijk de boventoon, maar Nederland raadpleegde ook massaal vragen over huis en tuin.   

Logischerwijs steeg het aantal pageviews van gezondheidsvragen de afgelopen maanden significant. Van circa 400.000 pageviews in de categorie Gezondheid in de eerste week van 2020 naar circa 600.000 pageviews per week in de maanden maart, april en mei. 

Wonen

In dezelfde periode verdubbelde het aantal pageviews in de categorie Wonen, van 200.000 naar 400.000 pageviews per week. Vragen over doe-het-zelven voerden hierbij de boventoon. Nederlanders gingen massaal klussen in de afgelopen maanden. De meest bekeken vragen in de categorie Wonen hadden onder meer betrekking op de verschillen tussen vernis, lak en beits, het tijdstip waarop buren lawaai mogen maken met slijptollen en drilboren en slimme manieren om de wasmachine te ontkalken. 

Ook het koken thuis bleek soms een uitdaging. Er werden vooral veel antwoorden geraadpleegd op vragen over het effectief verwijderen van frituurvet op de tegels en het schoonmaken van de vieze bakplaat.

Verdrievoudiging tuinvragen

Nederland was niet alleen in, maar vooral ook om het huis bezig. Het aantal bekeken vragen in de categorie Tuin steeg bovengemiddeld en verdrievoudigde zelfs in de afgelopen periode. Floris Bloemer van Startpagina.nl: “Door de jaren heen is in de voorjaarsperiode altijd een stijging te zien in deze categorie, maar niet zo veel als nu.” De meest bekeken tuinvragen gingen onder meer over het bestrijden van mieren, het stekken van hortensia’s en rododendrons, en manieren om klaver uit het gazon te krijgen. 

Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst mensen al meer dan 20 jaar de weg op het internet en trekt samen met het vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag maandelijks ruim 4 miljoen bezoekers*.  Startpagina.nl biedt onder meer een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop.

*NOBO (Nederlands Online Bereik Onderzoek).

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: