Kennisplatform voor noord holland

Ruim 2.500 inschrijvingen voor Plus Wandel4daagse Alkmaar

Geplaatst op 5 maart 2020
Wandel4daagse Alkmaar

Mooie samenwerking stadhuis Alkmaar ter ere van 500-jarig bestaan

Nog maar een paar maanden tot het startsein wordt gegeven voor de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Al ruim 2.500 wandelaars hebben zich ingeschreven om van 17 t/m 20 juni de afwisselende omgeving rondom Alkmaar te ontdekken. Dit jaar is er vanwege het 500-jarig bestaan een mooie samenwerking met het stadhuis van Alkmaar.

500 jaar stadhuis Alkmaar

In 2020 bestaat het stadhuis van Alkmaar 500 jaar. Om hierbij stil te staan, krijgen wandelaars dit jaar op de laatste wandeldag een kleine verrassing bij het stadhuis van Alkmaar. Het stadhuis bevindt zich op de Langestraat. Vanaf hier is het nog een kleine 500 meter tot de feestelijke finish op het Waagplein. Dit jaar is er gekozen om het stadhuis als illustratie te gebruiken voor het wandelshirt van Plus Wandel4daagse Alkmaar. Wandelaars kunnen dit shirt bestellen bij hun inschrijving.

Afwisselende routes

De Plus Wandel4daagse Alkmaar staat ook internationaal goed op de kaart, inmiddels staan er al 7 verschillende nationaliteiten ingeschreven. Van alle Nederlandse inschrijvingen komt 66 % uit Noord-Holland en is op dit moment de 25 km de meest populaire afstand. Bij inschrijving kunnen deelnemers kiezen uit 5 verschillende afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de groepsinschrijving. Zo kan men in één keer alle collega’s of wandelvrienden inschrijven.

Naast een groot aanbod aan afstanden, wordt er ook iedere dag vanaf een nieuwe locatie gestart. De verschillende startlocaties zijn Sportcomplex De Meent, Sporthal Hoornse Vaart, AFAS Stadion en Sportcomplex Oosterhout. Deze unieke startlocaties zorgen ervoor dat deelnemers elke dag genieten van een unieke route. Zo wandelt men door de prachtige Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over het strand en dwars dóór historische gebouwen en locaties zoals de BroekerVeiling in Broek op Langedijk, Landgoed Willibrordus in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen. Het hoogtepunt op de vierde dag is de feestelijke intocht over de Stadswallen naar het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. Uiteindelijk worden in totaal ongeveer 6.000 wandelaars verwacht in Alkmaar.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich t/m 9 juni inschrijven voor de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: