Kennisplatform voor noord holland

Polderkracht: We gaan voor goed werkgeverschap

Geplaatst op 25 december 2023

Bijna zeven jaar geleden werd uitzendbureau PolderKracht opgericht. Met daadkracht, een berg ervaring en een nuchtere blik groeide het bedrijf snel. Om opdrachtgevers op alle mogelijke manieren te ondersteunen werd PolderKracht uitgebreid tot de PolderKracht Groep met payrolling, zzp-administratie, een vestiging in Sneek en een flexkantoor in Amsterdam. Detachering is de volgende stap. Wilfred Oppenhuis (49) en Bibi Roozing (23) staan aan het begin van deze mooie uitdaging.

“Detacheren is voor ons een mooie aanvulling en een kans die we niet willen laten liggen”, vertelt Bibi. “Een kans om nog meer te gaan voor langetermijnrelaties. Als uitzendbureau worden we vaak ingezet bij piek en ziek en daar zijn we heel goed in. Bij detachering gaan we op zoek naar de perfecte match tussen een werknemer en een bedrijf.”

“Voor bedrijven is het in deze tijd natuurlijk heel lastig om goed personeel te vinden”, vertelt Wilfred verder. “Andersom is het voor werknemers moeilijk om een bedrijf te kiezen dat echt bij ze past. Wanneer we een werknemer in dienst nemen, bieden we de zekerheid van een arbeidscontract terwijl hij of zij de mogelijkheid krijgt om bij meerdere bedrijven in de keuken te kijken. We begeleiden iedere werknemer en iedere organisatie persoonlijk en met die aandacht denken we hele mooie matches te kunnen maken.”

PolderKracht werkt onder andere in de logistiek, haven en warehousing maar ook in de grond-, weg- en waterbouw. “Dat is zo gegroeid en we verwachten ook in deze branches te gaan detacheren”, vertelt Wilfred. “We voeren nu gesprekken met bedrijven om te ontdekken waar de behoefte van de markt ligt. Daar gaan we vervolgens personeel bij zoeken.”

Als detacheerder goed werkgeverschap laten zien, dat is Bibi’s missie. “We hopen dat ons bedrijf als een warm bad voelt voor de werknemers die we in dienst nemen. Dat ze voelen dat we collega’s van elkaar zijn en dat we alles goed organiseren. Als iemand onverhoopt niet op z’n plek zit, gaan we op zoek naar een andere invulling van de functie of zelfs een ander bedrijf. En ook opleidingen en cursussen zijn mogelijk. We zijn altijd open en eerlijk en vinden een goede vertrouwensband ongelofelijk belangrijk.”

Bibi en Wilfred werken inmiddels nauw samen. “Ik heb veel connecties en ervaring met detacheren”, vertelt Wilfred. “Bibi kent de systemen goed en stelt met haar jonge leeftijd heel andere vragen dan ik. Dat maakt dat we elkaar heel goed aanvullen.” Bibi vertelt verder: “Wilfred is een goede leermeester. Ik ben bij gesprekken vaak meteen enthousiast en zie in mijn optimisme snel een perfecte match. De ervaring van Wilfred helpt me om een realistischer beeld te vormen. We voeren alle gesprekken met kandidaten samen en dat is ontzettend leerzaam.” Wilfred sluit af: “We gaan ons met de detachering richten op kwaliteit en op nog meer maatwerk voor onze klanten. Daar hebben we heel veel zin in.”

www.polderkracht.com

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: