Kennisplatform voor noord holland

Predicaat Koninklijk voor alle ondernemers

Geplaatst op 24 april 2020
Koningsdag

Koningsdag. Normaal gesproken volop feest. Straten, huizen en mensen kleuren oranje, er wordt gedronken en gelachen, gegeten en gedanst en op de vrijmarkten wordt volop rommel verkocht. Dit jaar niet. Wat die rommelverkoop betreft is dat niet zo erg. Maar als ondernemer kijk je waarschijnlijk wél uit naar een feestje.

Iets om te vieren, in elk geval. Waarom vier je je eigen onderneming niet? Waarom zien we jouw huisstijlkleuren – oranje of anders  – niet volop verschijnen op alle online en offline kanalen? ‘Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, is een flauwe maar wél kloppende uitspraak. Zie je het even niet zo feestelijk in? Zorg dan dat er over een tijdje wél wat te vieren valt. En daarvoor zijn slingers nodig. Die slingers bestaan uit marketinguitingen over jouw bedrijf. Je werknemers, dat zijn jouw ambassadeurs en jouw slingers. Je producten, je diensten, je goede ideeën: allemaal slingers.

Het is in deze bizarre periode geweldig om te zien dat de ene na de andere ondernemer met fantastische plannen op de proppen komt. Of zo’n plan nu tijdelijk is om deze tijd door te komen, of een hele nieuwe tak van sport voor je bedrijf zal gaan betekenen: ga aan de slag. En vooral: laat het weten. Roep het van de daken, zorg dat je gezien wordt.

Hoofd omhoog, borst vooruit

Normaal gesproken is het predicaat Koninklijk niet bedoeld voor mkb-ondernemingen én moeten bedrijven die het wel willen aanvragen, minstens 100 jaar bestaan. Ik vind dat de krachttoer die mkb-ers momenteel leveren, minstens goed is voor zo’n predicaat. En voelen deze weken en maanden soms niet als jaren? Gepokt en gezameld komen we straks uit de Coronacrisis, doorzetters en volhouders. Het hoofd omhoog, de borst vooruit: net onze Koning.

Royals met devices

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren deze week te zien op foto’s gemaakt in Paleis Huis ten Bosch. Ze waren aan het thuiswerken, net als wij allemaal. Toch leuk om te zien, onze royals met een gewoon poloshirt aan en een leesbril op, omringd door devices om digitaal contact te houden met de buitenwereld. Want die buitenwereld, die haal je gewoon in huis, koninklijk of niet. En als je het goed doet, halen zij jou óók in huis: spat jouw onderneming van het beeldscherm of van de glanzende pagina’s van een mooi magazine.

Op een Koningsdag vol kleur moeten we nog een jaar wachten, jouw huisstijlkleuren zien we graag zo gauw mogelijk verschijnen. Slingers zijn er in vele vormen, maten en kleuren. Hang ze op, draag ze uit. Op koninklijke wijze pakken we de draad van het ondernemerschap weer op. Hoofd omhoog, borst vooruit. En een proost op jouw gezondheid en die van je onderneming.

Tine van Knijff-van Hijum

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: