Kennisplatform voor noord holland

Signing Partners: Raamfolie op kantoor!

Geplaatst op 5 april 2023
Raamfolie op kantoor!

Het laten aanbrengen van raamfolie geeft veel voordelen. Denk hierbij aan:

 • UV-wering tot 99,9%
 • Warmtewering tot 90%
 • Vermindering van schittering en hinderlijk licht
 • Verhoging van de veiligheid
 • Inbraakpreventie
 • Uitstraling in het interieur
 • Meer privacy (minder inkijk)
 • Energie verlagend (minder stoken, minder airco)
 • Bescherming interieur (UV-filtering)
 • Onderhoudsvrij
 • Montage zonder hak/breekwerk

Energieverlagend

De meest bekende glasfolie is warmtewerende folie, ook wel zonwerende raamfolie genoemd. Door toepassing van zonwerende raamfolie op de ramen kan men de opwarming op het glas reduceren tot maar liefst 90%. Het daglicht wordt grotendeels doorgelaten en het binnenklimaat blijft optimaal leefbaar. Hiermee bespaart men op het energieverbruik van de airco. Daarnaast beschermt zonwerende folie objecten en meubilair tegen de uv-straling van de zon, aangezien ruim 99% van deze schadelijke straling geweerd wordt. Warmtewerende glasfolies zijn uitermate geschikt voor woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen en openbare ruimten.

Naast warmtewerend zijn er ook foliën die juist de warmte inpandig houden. In de winter is dit ideaal om de gasrekening laag te houden. Met behulp van deze folie kan een pand met Energielabel E deze verlagen naar Energielabel C. Uitermate geschikt voor panden met enkelglas, zoals de ramen in bijvoorbeeld monumentale panden.

Folies met een optimale isolerende werking hebben een lage emissiviteit. Met SunSafe folie op enkele beglazing verbetert de U-waarde van 5,88 naar 3,45 en bij standaard dubbelglas van 2,90 naar 1,93.

Decoratief

Decoratiefolie kunt u voor verschillende toepassingen gebruiken. Deze folie kan op alle soorten glas worden aangebracht ter decoratie, zoals in een kantoorruimte, als markering op scheidingswanden, enz.

Zo creëert u een decoratief effect en voorkomt u inkijk. Deze folie is leverbaar in diverse standaard patronen, maar nog mooier, het kan ook met een persoonlijke tint of vorm gemaakt worden. Zo geeft u uw bedrijf extra uitstraling met bijvoorbeeld een decoratieve groene print. 

Decoratieve folie kan natuurlijk ook worden gecombineerd met een informatieve opdruk. Een bedrijfslogo, een naamsverwijzing, een merknaam, alles kan erin worden aangebracht.

Veiligheidsfolie versterkt het glas

Veiligheid is van groot belang in panden, productieruimtes en openbare gebouwen. Veiligheidsfolie voorkomt persoonlijk letsel bij ruitbreuk.
Als het glas breekt, houdt de folie de scherven bij elkaar en blijven eventuele splinters achter de folie vastzitten. Het reduceert bij het breken aanzienlijk het aantal splinters en scherven. Er bestaan zelfs folies die zo sterk zijn dat het glas bij een bomexplosie bij elkaar wordt gehouden.

Veiligheidsfolie is uitermate geschikt als doorvalbeveiliging in openbare ruimtes. Deze folie is een effectief product om kinderen veiligheid te bieden op een kinderdagverblijf of BSO. Voor kinderdagverblijven is (onder andere door Keurmerk Accommodaties Kinderdagverblijven) voorgeschreven dat ramen in leefruimten binnen een hoogte van 120 cm vanaf de vloer beveiligd moeten zijn. De folie is geheel transparant en kan over het bestaande (aanwezige) glas aangebracht worden, zonder enig hak en breekwerk.
Het is tevens mogelijk deze folie te combineren met zonwerende eigenschappen zodat bijvoorbeeld een school of klaslokaal lekker koel blijft of een prachtige print op de folie zodat deze een natuurlijk geheel vormt in de omgeving.

Het aanbrengen van folie

Laat u adviseren en het aanbrengen van raamfolie over aan een vakman. Dat voorkomt ergernis en frustratie, want foliën zijn lastig te managen voor iemand zonder ervaring. Signing Partners BV uit Heemskerk kan u prima helpen en adviseren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: