Kennisplatform voor noord holland

Rabobank GameDay Lockdown edition

Geplaatst op 10 juni 2020

Van 4 juli tot 16 augustus is het tijd voor Rabobank GameDay ‘Lockdown edition’; een programma met online activiteiten en museum/pop-up stores op het gebied van gamen, sport en techniek. Met dit initiatief vanuit het Helders Perspectief zorgen wij ervoor dat jij deze zomervakantie altijd wat te doen hebt! Let op: reserveren is verplicht en kan vanaf 20 juni via game-day.nl.

In het programma van Rabobank GameDay Lockdown edition worden online en onsite onderdelen gecombineerd. Zo organiseren wij een online FIFA toernooi. De beste spelers ontmoeten elkaar (met gepaste afstand) onsite in de Rabobank GameDay Dome op Spoorstraat 56 in de binnenstad van Den Helder. De finale van het FIFA toernooi vindt plaats op 15 augustus in de Variopoolzaal in theater de Kampanje. Wedstrijden worden live gestreamd zodat heel Nederland vanuit huis kan meekijken.       

Andere games die recreatief of in competitieverband worden aangeboden zijn: NBA 2K, F1racing, Mario kart, Fortnite, PUBG, Call of Duty Warzone, Counter Strike, Rainbow Six Siege. Eigenlijk alle populaire titels van dit moment.   

Sport bieden wij bijvoorbeeld aan in de vorm van TeqBall. De skillgame die iedere profvoetballer speelt om zijn of haar techniek te ontwikkelen. Ook hiervoor geldt dat je mee kan doen aan een toernooi met de finale op 15 augustus.

Andere sportactiviteiten zijn: Online wielrennen verzorgt door de Tour de Lasalle, Smartbasket challenge verzorgt door de Den Helder Suns, Chase Tag, Subsoccer, voetvolley en Playfinity smartball.

Techniek bieden wij onder anderen aan in de vorm van Robot Games. Op afstand bestuurbare metalen vechtrobots. Bouw je eigen robot en ga de strijd aan in de Dutch Robot Games Arena.

Andere techniekonderdelen zijn het bouwen van en racen met RC auto’s, RC speedboten, RC zeilboten en Crazy Carts. Je kunt leren programmeren en hacken, maar ook ervaren hoe kwetsbaar je bent op het internet en hoe je jezelf beter kunt beschermen. Rabobank neemt je mee in de risico’s van de online wereld en laat je spelenderwijs zien hoe je cybercriminelen te slim af kunt zijn.  

Bij Rabobank GameDay werken de volgende organisaties samen: Rabobank Kop van Noord Holland, theater de Kampanje, gemeente Den helder, de Koninklijke Marine, Woningstichting Den Helder, Pride at Work, Druktemaker media, Mee & de Weering, Team Sportservice Den Helder, Triade, Tour de Lasalle, FC Den Helder, JVC, het Marine Museum, het Reddingmuseum, Willemsoord, Citymarketing Den helder en Tech@Connect. We staan open voor samenwerking met iedere andere organisatie die wat voor de jeugd wil betekenen en hen via dit platform wil bereiken.

Onder leiding van Meerwerf basisscholen onderzoeken we of we leerlingen van Helderse basisscholen die tijdens de vakantie een zetje in de rug kunnen gebruiken kunnen faciliteren in de Rabobank GameDay omgeving. Docenten koppelen de activiteiten op het gebied van gamen, sport en techniek aan educatieve doelen.

Rabobank GameDay Lockdown edition kent een andere invulling dan het evenement dat de voorbijgaande jaren op Willemsoord heeft plaatsgevonden. De activiteiten die volgens de noodverordening zijn toegestaan zijn verspreid over Den Helder en vinden plaats op daarvoor toegestane locaties. Wij volgen de Corona richtlijnen van het RIVM voor musea en winkels. Het programma is direct afgestemd met de gemeente Den Helder en indirect met de veiligheidsregio. Gedurende de uitvoering van het programma is er structureel overleg tussen deze partijen om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen.  Alles is onder voorwaarde, bij stijging van besmettingen zullen wij passende maatregelen nemen. Kijk op de website game-day.nl voor meer informatie. U kan ook contact opnemen met Kim Smit (kimsmit@kampanje.nl) of Michael van Alderwegen (michael@game-day.nl).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: