Kennisplatform voor noord holland

Rabobank nieuwe hoofdpartner van Uniek Sporten

Geplaatst op 19 oktober 2022
Rabobank nieuwe hoofdpartner van Uniek Sporten

Rabobank is officieel één van de hoofdpartners van Uniek Sporten geworden, een programma van Fonds Gehandicaptensport en samenwerkende gemeenten. Het nieuwe partnership richt zich er voornamelijk op om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen. Door Uniek Sporten in het bestaande programma Rabo ClubSupport te integreren, dragen beide partijen uit dat sporten met een beperking binnen een club of vereniging vanzelfsprekend moet zijn.

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: “Mensen met een beperking verdienen ook een club in de buurt waar zij zichzelf kunnen zijn en hun sport kunnen beoefenen in een veilige omgeving en het liefst op maat. Daarom zijn wij heel blij met Rabobank als nieuwe partner van Uniek Sporten, zo komen we een stapje dichterbij het vanzelfsprekend maken van sporten en bewegen voor deze doelgroep.”

De Rabobank helpt clubs via Rabo ClubSupport met kennis, netwerk en financiering om ambities te realiseren. Zo geven ze als coöperatieve bank ieder jaar een deel van het resultaat terug aan de verenigingen en zetten ze hun kennis en netwerk in om clubs toekomstbestendiger te maken. Dit alles doen ze op sportgebied samen met partner NOC*NSF en nu ook met Uniek Sporten.

Marianne Bruijn, Brand Strategist Rabobank: “ Iedereen verdient een club. Een plek waar je je kunt ontwikkelen, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom gaat Rabo ClubSupport dit partnership aan met Uniek Sporten. Met deze uitbreiding van het ClubSupport netwerk zetten we weer een stap om het verenigingsleven in Nederland voor iedereen toegankelijk te houden.”

Integreren van aangepast sportaanbod

Door Uniek Sporten te integreren in bestaande thema’s van Rabo Clubsupport kunnen clubs ondersteuning krijgen op het gebied van aangepast sporten. Het eerste thema waar partijen mee aan de slag gaan is een workshop ledenbinding, zodat mensen met een beperking zich thuis voelen op de club en in het team. Daarna volgen andere thema’s als vrijwilligersmanagement, waarbij vrijwilligers opgeleid worden met specifieke kennis over beperkingen, maar ook hoe neem je aangepast sporten mee in je beleidsplan en dagelijkse gang van zaken? Met de nieuwe samenwerking zorgen Rabo ClubSupport en Uniek Sporten er samen voor dat ambities van de vereniging waargemaakt kunnen worden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: