Kennisplatform voor noord holland

Rabobank zij aan zij met ondernemers

Geplaatst op 6 januari 2020

Dat Rabobank allang niet meer alleen lokaal actief is, maar internationaal gezien zelfs een sterker netwerk en betere dekking heeft dan de andere Nederlandse banken, weten lang niet alle ondernemers. “Internationaal zakendoen gaat een stuk makkelijker als je daarbij kunt vertrouwen op je eigen bank.”

Ga je via je webshop ook producten verkopen in België en Duitsland? Een grote order van een Chinees bedrijf binnengesleept? Internationaal zakendoen betekent dat je onder meer moet nadenken over internationaal betalingsverkeer, wetten en regels in dat land en over het afdekken van financiële risico’s. “Hoe bankier je eigenlijk in het buitenland? Soms zal het nodig zijn om een bankrekening in dat land te openen. Bij de Rabobank hebben we wat de praktische betaalzaken betreft uiteraard veel knowhow in huis. Maar ook als het gaat om het afdekken van handels- of valutarisico’s kun je bij ons uitgebreid advies inwinnen”, vertelt Sandra Sijs, specialist financiële logistiek bij Rabobank Alkmaar e.o.

Netwerk

Rabobank heeft zeshonderd kantoren in veertig landen: die sterke globale dekking is geen zeepbel. “Waar ter wereld je ook zaken wilt doen, via ons beschik je over lokale expertise. Wij adviseren je hoe je handelsrisico’s afdekt, we kunnen contracten met buitenlandse partners beoordelen en denken mee over oplossingen voor allerlei financiële kwesties.” En daar begint het pas mee. Want wie toe is aan een tweede stap – het openen van een eigen vestiging in het buitenland bijvoorbeeld – kan ook rekenen op advies over het afsluiten van een financiering of lease en andere praktische zaken die daarbij komen kijken, zoals het vinden van handelspartners. “We zorgen dat je goed zicht en grip houdt op de buitenlandse geldstroom. Zo kun je je buitenlandse rekening integreren in je Nederlandse internetbankierenomgeving en vaak ook in je boekhouding”, legt Sijs uit.

Kredietcheck

Dat je de praktische kanten van het internationale zakendoen via je bank regelt, is logisch. “Maar als bank zijn we er ook bij gebaat dat de risico’s die je loopt zoveel mogelijk afgedekt zijn. Daarom doen we tot drie keer toe gratis een kredietcheck via onze partner Euler Hermes – hoe zit het met de kredietwaardigheid van de beoogde afnemer?” Ook als je nog niet internationaal actief bent maar dat wel overweegt, kun je bij Rabobank terecht voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. “Uiteindelijk willen wij ondernemers stimuleren om te groeien en nieuwe stappen te zetten. Een keer sparren met een onafhankelijke expert kan je eyeopeners geven waar je je voordeel mee kunt doen. Wij staan je graag bij met onze ervaring en met ons uitgebreide netwerk van specialisten overal ter wereld.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: