Kennisplatform voor noord holland

Refreshworks.ai haalt €750.000 op en jaagt op koploperspositie in AI-gedreven bedrijfstransformaties

Geplaatst op 21 mei 2024
Refreshworks.ai haalt €750.000 op en jaagt op koploperspositie in AI-gedreven bedrijfstransformaties

Refreshworks, partner in AI-bedrijfstransformaties, maakt vandaag bekend dat het €750.000 aan financiering heeft opgehaald. Hiermee zet het bedrijf in op verdere groei en streeft het ernaar om haar missie om werkend Nederland koploper te maken in de 4e industriële revolutie waar te maken.

In een snel veranderende wereld met toenemende concurrentie is AI een cruciale factor voor succes. Refreshworks, opgericht door Diederik Klever en Ebel Slijp in 2016, liep voor op de trend. Het Haagse bedrijf helpt Nederlandse organisaties met kennis, vaardigheden en technologie in hun AI-transformaties. 

Allereerst biedt het consultancy en ontwikkelt het AI oplossingen. Door middel van bedrijfsscans worden de mogelijke implementaties en de impact hiervan in kaart gebracht, waarna een strategie, roadmap en implementatieplan wordt opgesteld. Vervolgens worden interim teams van AI architecten en engineers bij klanten geplaatst voor de implementatie en optimale ondersteuning in de transitie. Ten slotte biedt Refreshworks haar klanten trainingen, om bedrijven en medewerkers de benodigde AI-vaardigheden te geven om de adoptie goed te kunnen doorvoeren.

Trackrecord van succes

Refreshworks onderscheidt zich door hun unieke combinatie van diepgaande expertise, bewezen succes en een klantgerichte aanpak. Het bedrijf nam vorig jaar een FD Gazelle Award in ontvangst en behoort daarmee tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Sinds de oprichting in 2016 is het bedrijf partner van ruim 250 bedrijven, waaronder AkzoNobel, Brunel en Girav en heeft het training gegeven aan meer dan 2500 professionals. Het bedrijf heeft inmiddels al ruim €120 miljoen aan business impact gerealiseerd door technologische implementaties. Dit trackrecord heeft gevestigde namen, zoals Simon Neefjes (oprichter TBWA\NEBOKO), overtuigd om zich aan te sluiten als aandeelhouder.

€750.000 aan financiering

Met als doel de sterke groei voort te zetten en de missie van Refreshworks te versnellen om Nederland koploper te maken, werd €750.000 aan financiering binnengehaald. In totaal namen elf angel investeerders deel die gespecialiseerd zijn in technologie, compliance, veiligheid of consultancy.
 
Simon Neefjes: “De inzet van AI is essentieel voor bedrijven die concurrerend en toekomstbestendig willen zijn door bestaande werkmethodes te versnellen en nieuwe methodes te introduceren. Dat is mij heel duidelijk geworden in de afgelopen jaren. Refreshworks heeft de kennis en kunde in huis om AI te introduceren en te implementeren.”
 
Ebel Slijp, oprichter en Managing Partner van Refreshworks: “Wij zijn ervan overtuigd dat er nu gehandeld moet worden om AI breed te integreren in het Nederlandse bedrijfsleven. De afgelopen tien jaar was het ‘durf’, inmiddels is het een ‘must’. Niet alleen biedt AI een kans voor groei en innovatie voor bedrijven met ambitie, ook vormt het een cruciaal onderdeel voor het behoud van het Nederlandse welvaartsniveau en om onze rol in de wereldwijde economie voor de toekomst vast te stellen. Het is geweldig om te zien dat onze missie om Nederland koploper te maken in AI breed wordt ondersteund door klanten en financiers. We kunnen niet wachten om nog meer bedrijven wegwijs te maken in AI en bij de hand te nemen in hun transformatie”.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: